• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Rusya ile karayolu taşımacılığında sorunlar çözüldü

Rusya ile karayolu taşımacılığında sorunlar çözüldü
2015'te yaşanan uçak krizinin ardından Rusya ile karayolu taşımacılığında yaşanan geçiş sorunları çözüldü. Taraflar, 2012 Aralık ayında kabul edilen anlaşma şartlarına geri dönülmesi konusunda uzlaştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 8 Mayıs'ta Ankara'da yapılan Türk-Rus Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısı ile karayolu taşımacılığında yaşanan geçiş sorunlarının geride bırakıldığını kaydetti.

Arslan, "Heyetler, profesyonel sürücüler için vize kolaylığı sağlanması hususunda iradelerini beyan etti. Ayrıca geçiş belgesi kotaları konusunda da önemli kararlar alındı. Geçiş belgesi kotaları iki ülke arasında 11-12 Aralık 2012'de İstanbul'da gerçekleştirilen KUKK toplantısında belirlendiği şekliyle muhafaza edilecek." dedi.

Söz konusu geçiş belgelerinin 16 Mayıs'tan sonra kullanıma açılacağını, gerek Rusya'ya gerekse bu ülke üzerinden transit olarak başta Kazakistan olmak üzere Orta Asya ülkelerine yönelik taşımaların yeniden başlayacağını bildiren Arslan, "İkili taşımalar için 8 bin, frigorifik (soğutma üniteli) taşıtlar için bin, üçüncü ülke taşımaları için bin 500 ve transit taşımalar için 6 bin olmak üzere 2012'de belirlenen kota sayıları yeniden kabul edildi." diye konuştu.

"Transit taşımalarda kota sınırlaması bulunmayacak"

Bakan Arslan, transit taşımalarda belirlenen 6 bin sayısının sadece ilk etapta teati edilecek geçiş belgesi olduğunun altını çizerek, yeni yapılan toplantıda transit taşımaların kotaya tabi tutulmayacağını bir kez daha teyit ettiklerini vurguladı.

Bu yılın ilk dört aylık döneminin geride kaldığını, kalan dönemde kullanılmak üzere ikili taşımalar için 5 bin 300, frigorifik taşıtlar için ise 670 geçiş belgesi teati edileceğini dile getiren Arslan, üçüncü ülke ve transit taşıma kotalarında bir eksilmenin söz konusu olmayacağını söyledi.

Arslan, bu yıldan sonraki dönemlerde ise kotaların belirlendiği şekilde uygulanacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim