• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Rusya ve Çin doğalgazda anlaşmaya vardı

Rusya ve Çin doğalgazda anlaşmaya vardı
Gazprom, Rusya ile Çin arasında 2011 yılı ortasında doğalgaz alım-satım kontratı imzalanması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Rusya ve Çin doğalgazda anlaştı

Gazprom, Rusya ile Çin arasında 2011 yılı ortasında doğalgaz alım-satım kontratı imzalanması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Gazprom ve Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) heyetlerinin, Çin'in Xian şehrinde bir araya geldiği bildirildi. Bu görüşmelerin Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ve CNPC şirketi Başkan Yardımcısı Wang Dongjin, heyete başkanlık ettiği belirtildi. Daha önceki oturumların temel alındığı görüşmelerde, teknik ve ticari meselelerin çözüme kavuşturulması amacıyla iki şirket arasında ortak bir çalışma grubu oluşturulması ve Gazprom ve CNPC'nin 2011 yılı ortasında bir gaz alım-satım kontratı imzalaması konusunda uzlaşmaya varıldığı bildirildi.

Gazprom'un açıklamasına göre, CNPC, Çin'in tamamı devlete ait olan en büyük petrol ve gaz şirketi. 14 Ekim 2004 tarihinde Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalayan Gazprom ve CNPC'nin bu anlaşması, diğer konuların yanı sıra, Gazprom tarafından Rusya'dan Çin'e gaz sevkiyatıyla ilgili konuların incelenmesini içeriyor.
Ekim 2009 tarihinde Gazprom ve CNPC, Rusya'dan Çin'e doğalgaz sevkiyatının şartlarını belirleyen Çerçeve Anlaşması'nı imzaladı. Aralık 2009'da ise Rusya'dan Çin'e gaz sevkiyatının temel hükümlerine dair bir belge imzaladı. Gazprom ve CNPC, Mart 2010 tarihinde, gaz üretimi ve gaz kimyası projelerinin fizibilite çalışmaları için anlaşma sağladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim