• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Rusya'yla normalleşme kış turizminde beklentiyi yükseltti

Rusya'yla normalleşme kış turizminde beklentiyi yükseltti
Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesi, son yıllarda kış turizmine yönelik yapılan yatırımlarla öne çıkan ve adını dünyaya duyuran Erzurum'daki turizmcileri heyecanlandırdı.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi, kış turizmine yönelik yapılan yatırımlarla öne çıkan ve adını dünyaya duyuran Erzurum'da turizmcileri sevindirdi.

Dünyanın en uzun ve dik pistleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezleriyle kış sporlarında Türkiye'nin Avrupa'daki tanınan yüzü Erzurum'da, iki ülke ilişkilerinin normale dönmesi, turizm beklentilerini yükseltti.

Geçen yıl kasım ayında Türkiye'nin sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürmesiyle başlayan iki ülke arasındaki krizin ardından Rus turistlerin ilgi göstermediği Palandöken'de, bu yıl ilişkilerinin düzelmesinin heyecanı yaşanıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi İshak Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye-Rusya ilişkilerinde, Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginliğin her iki ülkenin liderlerinin yaklaşımları sayesinde yavaş yavaş normale döndüğünü söyledi.

İki ülke ilişkilerinin iyileşmesinin tüm iş alanlarını etkilediğini belirten Karadaş, şöyle devam etti:

"Özellikle Antalya bölgesinde sezon boyunca en çok bulunan yabancı turistler Ruslar. Kış turizmi açısından da bu durum hiç de farklı değil. Sahip olduğu uzun pistleri ile benzersiz bir kayak deneyimi sunan Palandöken, Rus turistlerin öncelikli tercihi. Kış sezonu gelmeden Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmiş olması, her iki ülkedeki seyahat acentelerini de rahatlatmış durumda. Her iki ülke arasındaki vize sorununun da çözümü gündemde. Dolayısıyla eğer bu durum kesin bir çözüme kavuşturulursa bu durumdan pozitif anlamda en çok etkilenen alan kesinlikle turizm olacaktır. Doğal olarak Erzurum ve Palandöken de düzelen bu ilişkilerden önemli ölçüde fayda görecektir."

"Bu yıl sezonu yüzde 90'ın üzerinde kapatacağımıza inanıyorum"

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça ise Palandöken'in her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını hatırlattı. Geçen yıl yaşanan uçak krizi nedeniyle Rus turistlerin kışın kente gelmediğini anımsatan Akça, şunları söyledi:

"Yabancı misafir profili olarak bizim en önemli misafir grubumuz Ruslar. Polonya, Azerbaycan ve İranlılar da gelen yabancı turistlerimiz arasında. Avrupa'dan da gelenler var ama ciddi bir rakam yok. Bu yılki iyi ilişkilerimiz nedeniyle Rusların bu yıl yine eskisi gibi buraya akın edeceği kanaatindeyiz." .

Akça, yerli turistlerin de Palandöken'e ilgi gösterdiğine işaret ederek hafta sonları kayak merkezlerinde yerli turist yoğunluğu yaşandığını aktardı.

Hafta içinde ise yabancı turistleri pistlerde ağırladıklarını kaydeden Akça, "Geçen yıl yüzde 80 gibi bir dolulukla sezonu kapattık. Bu yıl sezonu Ruslarla ve diğer ülkeden gelecek misafirlerle yüzde 90'ın üzerinde kapatacağımıza inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim