• BIST 10264.61
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Rüzgar santrallerinde son başvurular

Rüzgar santrallerinde son başvurular
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), rüzgar enerjisine dayalı santral kurmak isteyenlere yönelik belirlediği sekizinci grup için ihaleyi bugün gerçekleştirdi.

Rüzgar santrallerinde son başvurular

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), rüzgar enerjisine dayalı santral kurmak isteyenlere yönelik belirlediği sekizinci grup için ihaleyi bugün gerçekleştirdi.

İhale, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılan lisans başvurularına ilişkin yarışma yönetmeliği gereği; rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılmış lisans başvurularından aynı bölge ve/veya trafo merkezi için birden fazla başvurunun bulunduğu 6 trafo merkezine bağlanacak olanları belirlemek amacıyla yapıldı.

TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Onay'ın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, önce firmaların evrakı incelendi, daha sonra evrakı uygun olanların Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) katkı payı teklif bedellerinin bulunduğu ikinci zarfları açıldı.

6 ayrı trafo merkezi için yapılan yarışma için toplam 54 firma başvuruda bulundu.

İhalede, 44 megavat kapasiteli Kıyıköy Trafo Merkezi için, 7 şirket teklifte bulunurken, yarışmayı yıllık üretilecek net elektrik enerjisi için kilovatsaat (kWh) başına 0,05 kuruş RES katkı payı ile en yüksek teklifi veren Beşiktepe Üretim ve Ticaret Ltd. Şti kazandı.

11 megavat kapasiteli Silivri Trafo Merkezi için de en yüksek teklifi 0,01 kuruş katkı payı ile Ertan Enerji A.Ş verdi.

Toplam 250 megavat kapasitesi bulunan Hamitabat Havza Trafo Merkezi için de; 75 megavatlık bölüm için kwh başına 3,65 kuruş ile en yüksek katkı payı teklifi veren Karayel Elektrik Üretim A.Ş uygun görülürken, kalan 120 megavatlık kapasite için Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Ltd. Şti'nin 3,54 kuruşluk teklifi, 55 megavatlık kapasite için ise Airres Elektrik Üretim San. ve Tic, AŞ'nin 3,37 kuruşluk teklifi uygun bulundu.

-ÇATALCA HAVZA TRAFO MERKEZİNE YÜKSEK TEKLİF-

Çatalca Trafo merkezi için de 14 şirket başvuruda bulunurken, 200 megavatlık kapasite için en yüksek teklifi kwh başına 4,34 kuruş ile Universal Wind Enerji Elektrik Üretim AŞ verdi.

Hadımköy Trafo Merkezinde 50 megavatlık yüksek gerilim kapasitesi için 30 megavatlık kapasite ve 0,05 kuruşluk katkı payı ile Sancak Enerji Hizmetleri AŞ'nin teklifi uygun görüldü.

Aynı merkezin 20 megavatlık orta gerilim kapasitesinin de Süper Elektrik Üretim AŞ ile Simay Elektrik Üretim AŞ arasında 10'ar megavat kapasite ile paylaştırılması kararlaştırıldı.

Pınarhisar Trafo merkezinin 45 megavatlık yüksek gerilim kapasitesinin 30 megavatlık kısmı 1,82 kuruşluk katkı payı ile en yüksek teklifi veren MB Elektrik Üretim Ltd. Şti'ye, kalan 15 megavatlık kısmı da ikinci yüksek teklifte bulunan Iberdrola Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Enerji Üretimi Tic. ve San. Ltd. Şti.'ye verildi.

Pınarhisar Trafo Merkezinin 15 megavatlık orta gerilim kapasitesinin de kwh başına 0,01 kuruş katkı payı teklifinde bulunan Aysu Enerji San. ve Tic. AŞ'ye verilmesine karar verildi.

Kazanamayan şirketler, teminat mektuplarını geri alırken, kazanan şirketler için gerekli evrak hazırlanarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) gönderilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim