• BIST 10258.87
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Safkar, İtalyan marka Zanotti ile anlaştı

Safkar, İtalyan marka Zanotti ile anlaştı
Türkiye’nin en büyük soğutucu firmalarından 30 yıllık dev marka Safkar ve 1962’den beri dünya piyasasında frigorifik soğutucular ve soğuk oda alanında isim yapmış Zanotti dizel soğutucu üniteler için anlaştı.

 

30 yıldır hem soğutucu hem filo segmentinde hem de diğer segmentlerde tartışmasız bir numara olarak kabul edilen Safkar, ürün gamına bir yenisini daha ekleyerek, pazardaki yerini sağlamlaştırmak için yine bu segmentte oldukça iddialı dev İtalyan markası Zanotti ile büyük bir anlaşmaya imza attı. Safkar, bu amaçla dizel soğutucu ünite üreticisi Zanotti’nin ürünlerinin satışını yapacak. Bu dev anlaşma çerçevesinde Gebze’de bir araya gelen Zanotti Satış Direktörü Luigino Belloni ile Safkar Genel Müdürü Nuri Ünver ve Satış Pazarlama Müdürü Tolga Soykan yapılan anlaşma ve dizel soğutucu ürünler hakkında detaylı bilgi verdiler.
 
Ünver: ‘Pazarda tek ürün olacağız’
 
Yapılan toplantıda söz alan Safkar Genel Müdürü Nuri Ünver Safkar’ın,Türkiye’deki soğutucu pazarında çok ciddi bir yere sahip olduğunu belirtti. Sektör içinde yerini sağlamlaştırmak ve pazardan çok daha büyük pay almayı hedefleyen Safkar’ın yeni bir ürün olan ‘Dizel soğutucu grubunu’ paylaşmaktan gurur duyduğunu belirten Ünver, sözlerine şöyle devam etti. ‘Hali hazırda ürünümüzle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu ürünlerin bir kısmını piyasaya sunduk. Yeni ürünümüzü İtalyan bir grup olan Zanotti ile beraber ortak olarak geliştirilen, Safkar merkezinde testleri yapılan, piyasada pilot uygulamaları yapılan ürünleri Safkar’ın satış sonrası teşkilatının Türkiye’nin her noktasında bakımını yaptırabilen ürün gamı olarak sizlere tanıtmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli bir adım ve inanıyorum ki, Türkiye’deki soğutucu pazarı için de önemli bir adım olacak’ dedi. Pazarda varlık gösteren iki firmaya karşılık hedeflerini şöyle ifade etti: ‘Biz inanıyoruz ki bu yeni ürün gamımız pazarda üçüncü bir alternatif olacaktır. Ama belirli bir süre sonrada pazar da tek ürün olarak varlık gösterecektir’ dedi.
 
Safkar her cephede güçlü
 
Konuşmasının devamında Safkar ve ürün ve hizmetleri konusunda detaylı bilgiler veren Ünver, Safkar’ın 1980’li yılların başında faaliyet gösterdiğini belirterek, 90’lı yıllardan beri de sadece klima ve soğutucu alanında değil, raylı sistem alanında da hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. Türkiye’nin AR-GE merkezli belgesini alan yedinci firması olduklarını hatırlatan Safkar Genel Müdürü Nuri Ünver, konu ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: ‘biçok segmentte faaliyet gösteriyoruz. Otomotivle ilgili 16949 belgemiz, yine modern bir firma olarak çevre ile ilgili 14001 belgemiz var yanı sıra, iş güvenliği ile ilgili 18001 belgesine sahibiz. Ürünlerimizin tamamı ATP’lidir. Bunlarla ilgili testler ürünler yenilendikçe, güncellenmektedir. Savunma sanayine verdiğimiz ürünler var. Yolcu taşımacılığı dediğimiz bir grubumuz var, şehir içi ve şehirlerarası otobüsler, minibüs ve kamyonların kabin klimaları diye özetleyebileceğimiz bir ürün gamı… Soğuk zincir taşımacılığı esas burada olma sebebimiz zaten’ diyerek ürün gamlarından ve hizmetlerinden bahsetti. Yanı sıra Raylı sistem ürünleri, trenler için klimalandırılması gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini de hatırlatarak, ‘savunma sanayinde de yerli firma olarak önemli katkılar yaptık’ dedi.
 
Test Kabinleri
 
Laboratuarda geliştirilen ve fiilen tasarlanan ürünlerin hemen üretebilecek bir kapasite ve donanımla çalıştıklarının altını çizen Ünver: ‘İçine komple bir otobüs sokabildiğimiz hatta geçen gün bir roketatar, füze rampası sokabildiğimiz bir test kabinine sahibiz, bu boyutta çalışmaların yapılabildiği tek kabine sahibiz. Burada -25 /+55 arasında her türlü ortamı simüle edebiliyoruz’ dedi.
 
Belloni: ‘bu sektörde başarılı olacağız’
 
Anlaşmalarının 5+5 anlaşmalar olduğunu da belirten Ünver’den sonra kısa bir konuşma Zanotti Satış Direktörü Luigino Belloni konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye çok önemli ve büyüyen bir pazar ve umuyoruz ki Safkar’la bu sektörde başarılı olacağız. Bu önemli projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum’ diyerek memnuniyetini dile getirdi.
 
Hedef, Türkiye dışında 25 ülkeye ihracat
 
Daha sonra Zanotti hakkında bilgi vermek üzere Safkar Satış Pazarlama Müdürü Tolga Soykan, kürsüde yerini aldı. Sözlerine, Safkar için önemli bir gün olduğunu çünkü yıllardır soğutma sektörüne verdikleri başarılı ürünlerine yeni bir ürün daha eklediklerini söyledi. Konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: ‘Çözüm ortağımız değerli Zanotti ile beraber dizel soğutucu ürünlerimizi ürün gamımıza sokuyoruz. Biz uzun soluklu bir anlaşma yaptık, bugün itibari ile hedefimiz yalnızca Türkiye değil, Zanotti markasını Safkar’ın satış ve pazarlama ağını kullanarak Türkiye dışında 25 ülkeye daha ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Çok daha büyük pazarlara ulaşmayı hedefliyoruz. Yine anlaşmamıza göre ilk 5 yılsonunda Türkiye’de ortak bir üretim amacındayız. Zanotti bir İtalyan markası. Soğutma sektörüne 1962’den beri hizmet veren bir firma ve 2012 verilerine göre ihracat oranı yüzde 82’ye varmış köklü bir şirket. Zanotti’nin hedefi, ihracat oranını yüzde 90’a çıkarmak’ diyerek yeni ortakları ve ortak anlaşma temelinde önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesini hedefledikleri planları hakkında bilgi verdi.
 
Dizel soğutucu üniteler
 
Dizel soğutucu üniteler hakkında da bilgi veren Soykan, şunları kaydetti: ‘Monoblok dizel ünite olan P700, hem seyir modu hem de elektrikli olarak sunuluyor. 2013 yılı bitmeden kasa altı, şasi altı ve multi temp dizel ünite çeşitleri pazara sunulacak. Bu ürünün muadillerine göre ekonomikliğin yanında başka avantajları da bulunuyor. Yüksek soğutma kapasitesi ve yüksek güç, özellikle dizayn kaynaklı kolay servis ve bakım imkanı önemli özellikler. Buna bağlı düşük bakım maliyeteri, az yakıt tüketimi, sessiz çalışma, hafifletilmiş gövde-kapak ve düşük emisyonlu çevre dostu ürünlerden oluşuyor’ dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim