• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Sağlık sorunu olanlara kesintisiz elektrik

Sağlık sorunu olanlara kesintisiz elektrik
Elektrik dağıtım şirketlerinin, sağlık sorunları sebebiyle kesintisiz elektriğe ihtiyaçları olan vatandaşlara sürekli hizmet sağladığı belirtildi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğinden (ELDER) yapılan açıklamada, planlı bakım onarım ya da arızadan kaynaklanan elektrik kesintilerinden etkilenmemek için sağlık sorunlarını belgeleyen kullanıcıların kesintisiz elektrik hizmetine erişebildiği ifade edildi.

Buna göre, Türkiye'nin farkı yerlerinde hizmet veren elektrik dağıtım şirketleri sürekli enerji sağlayabilmek için farklı uygulamalara yer veriyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Aras EDAŞ), hastalara jeneratör desteği verirken, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) Afyon, Bilecik Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta talep olması durumunda kesintisiz elektrik hizmeti sağlıyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) de diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ya da benzer mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı olanların SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine yazılı başvurmaları halinde borçlarından dolayı elektriklerinin kesilmemesini sağlıyor. Ayrıca planlı kesintilerde bu hastalara 48 saat önceden bilgi veriliyor.

Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ'tan "Hasta Var" projesi

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) ve Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren Toroslar EDAŞ, "Hasta Var" projesi ile il sağlık müdürlükleri aracılığıyla şirketlere başvuran hastaların kesintisiz elektrikten faydalanmasını amaçlıyor. Trafo merkezi ile SCADA sistemi arasında entegrasyonu gerçekleştiren söz konusu dağıtım şirketleri, hastaların elektrik kesintilerinden en az seviyede etkilenmelerini hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim