• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sahil Güvenlik denizi kirletenlere acımıyor

Sahil Güvenlik denizi kirletenlere acımıyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz ve koyları, atıkları ile kirleten tur teknelerine sahil güvenlik ekiplerince baskınlar yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri, Göcek'te denize deterjan boşaltan bir mavi tur teknesine para cezası uyguladı.

Sahil Güvenlik denizi kirletenlere acımıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz ve koyları, atıkları ile kirleten tur teknelerine sahil güvenlik ekiplerince baskınlar yapılıyor. Sahil güvenlik ekipleri, Göcek'te denize deterjan boşaltan bir mavi tur teknesine para cezası uyguladı. Ekipler ayrıca yasa dışı su ürünleri avcılığı kapsamında 2 tekne hakkında işlem yaptı.

Ölüdeniz'le ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan kirlilik haberleri, bölgedeki denetimlerin sıklaşmasına neden oldu. Deniz ve koyların kirlenmesini önlemek amacıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler 24 saat adeta nöbet tutuyor. Ekipler, Göcek, Fethiye, Ölüdeniz çevresindeki koylarda kirlenmenin önüne geçmek için başta tekneciler olmak üzere, denizi ve koyları kullananlar ile tatilcilere uyarılar yapıyor.

Uyarılara rağmen denizi ve koyları kirletenlere, yasalar çerçevesinde öngörülen caydırıcı cezalar uygulanıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler 30 Temmuz'da gerçekleştirdiği denetimlerde denize deterjanlı su bırakan ticari bir yat tespit etti. Ekipler tarafından Göcek koylarında devriye gezerken fark edilen yat sahibine 2 bin 317 TL idari para cezası uygulandı. İsmi açıklanmayan tekneye ilk uyarısı da yapıldı. Aynı davranışın tekrarlanması halinde teknenin bağlanabileceği açıklandı.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, 27 Temmuz'da yasa dışı su ürünleri avcılığı kapsamında Göcek'te bulunan 2 balıkçıya, 460 TL idari para cezası uyguladı. Balıkçılar gece zıpkınla dalarak avlandıkları gerekçesiyle ekipler tarafından suçun tekrar edilmemesi koşulu ile 230'ar TL para cezasına çarptırıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim