• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sakarya Belediyesi artık elektrik üretiyor

Sakarya Belediyesi artık elektrik üretiyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri'nde yapılan hidroelektrik santrali, test çalışmalarıyla ilk üretimini yaptı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri'nde yapılan hidroelektrik santrali (HES), test çalışmalarıyla ilk üretimini yaptı. 
 
Erenler ilçesinde inşaatına 3 yıl önce başlanan, yıllık 160 bin konutun ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretilmesi hedeflenen santralde test çalışmaları başladı.  
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin belediyenin imkanlarıyla yapıldığını, bu açıdan Türkiye'de örnek bir çalışma olduğunu söyledi.  
 
Bugün itibarıyla deneme üretimine başladıklarını belirten Keleş, "Nehir suyunu burada enerjiye dönüştüreceğiz. Bugün 3 tribünden elektrik üretimine başladık. Test aşamaları 15 gün daha devam edecek ve ardından tam anlamıyla üretime başlayacağız. Sakarya Nehri, artık akıp gitmeyecek. Bu temiz enerji, çevremize de fayda sağlayacak" diye konuştu. 
 
Keleş, çalışmalar boyunca herhangi bir sorun yaşamadıklarını kaydederek, ülke ekonomisi açısından önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. 
 
Keleş, sözlerini şöyle tamamladı : 
 
"50 yıl boyunca ekonomik fayda sağlayacak bir proje bu. Bu santralimiz, uzun yıllar hizmet vermeye devam edecek. Biz de enerjiye harcayacağımız parayı, burası sayesinde şehrimizin kullanımına aktaracağız. Eylül ayından itibaren tam kapasiteyle üretim yapacağız. Santralin kurulu gücü, 10 megavat. Bu da 'yıllık 45 milyon kilovat enerji' demektir. 
 
SASKİ olarak, enerji tüketimimizin üçte ikisini buradan karşılayacağız. Yıllık 10 milyon dolar enerjiye harcıyoruz, bu tesis sayesinde harcadığımız paranın en az yarısından tasarruf sağlayacağız. Tüketmiş olduğumuz enerjiyi, çevreci ortamda elde edeceğiz. Bu tesis, 160 bin konutun enerjisini sağlayacak kapasiteye sahiptir. Sanayi ve konut kullanımının da önünü açıyoruz bu şekilde. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim