• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Salih Zeki Çakır: Konu mankeni değiliz

Salih Zeki Çakır: Konu mankeni değiliz
Dünya TV'ye konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır, Piri Reis Üniversitesi'ne DTO kaynaklarının aktarılması esnasında bir usul eksikliği yaşandığını belirterek "Biz konu mankeni değiliz" dedi.
Dünya TV'ye konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır, Piri Reis Üniversitesi'ne, DTO kaynaklarının aktarılması esnasında bir usul eksikliği yaşandığını belirterek "Biz Konu Mankeni Değiliz" dedi.
Murat Erdoğan'ın hazırlayıp sunduğu PUSULA Programı'na konuk olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır, DTO yönetiminin kendisini "Eğitime Karşı Olmakla" suçlamasının doğru olmadığını belirterek, "Yanlış bir söylem geliştiriyorlar. Bizim deniz eğitimine karşı olmamız mümkün değildir. Biz özel bir vakıf üniversitesine DTO kaynakları aktarılıyor. Bu konuda usul eksikliği görüyorum. Sadece ben değil, sektörün genelinde bu görüş hâkim" dedi.
 
PRÜ, ÖZEL VAKIF ÜNİVERSİTESİDİR
 
Zamanında  sektörde bir kaç üyenin kurduğu Türk Deniz Eğitim Vakfı ve onun üzerinden kurulan Üniversitenin bir özel vakıf üniversitesi olduğunu dile getiren İMEAK DTO Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; "Piri Reis Üniversitesi kamuoyunda, Deniz Ticaret Odası'nın kurduğu üniversite olarak biliniyor. Ancak öyle değil. Piri Reis Üniversitesi, DTO kaynakları ile kurulan bir özel vakıf üniversitesidir. Önümüzde bu konuda örnekler var. Bizim isteğimiz, İTO, TOBB gibi vakıf üniversiteleri şeklinde olması gerekir. Deniz Ticaret Odası'nın kurumsal kimliği, O üniversitenin sahibi olmalıdır" ifadesini kullandı.
 
ÇAKIR: BİZ KONU MANKENİ DEĞİLİZ
 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis salonunda Piri Reis Üniversitesi ile ilgili çekincelerimiz ifade ettiğimiz zaman "Suçlu Ayağa Kalk" sendromu yaşadıklarını ifade eden Salih Zeki Çakır, kanunu haklarının olduğunu belirterek "bu konuları sorgulamamız gerekir" dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetimine çağrıda bulunan DTO Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır şunlarıda kaydetti; "Yapıcı olmak zorundayız. Biz konu mankeni değiliz. Eğer bu konuları sorgulayamıyorsak Meclise gelip gitmemizin anlamı yok" diye konuştu.
 
SALİH ZEKİ ÇAKIR'IN DÜNYA TV'DEKİ KONUŞMASI
 
 
www.ulasimonline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim