• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Samsun Lojistik Merkezi açılmadan ödül aldı

Samsun Lojistik Merkezi açılmadan ödül aldı
Bu yıl 10. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı'na katılan Samsun Lojistik Merkezi, en iyi proje dalında jüri özel ödülüne layık görüldü.

Dört ulaşım alt yapısının buluştuğu stratejik konumu, tarım ve sanayi potansiyeli, uluslararası ilişkiler ağına yakınlığı, enerji koridorları üzerinde olması gibi özellikleriyle Türkiye’nin lojistik alanındaki belirleyici kentlerinden biri olan Samsun, bu alandaki hedefine emin adımlarla yürüyor.

Samsun’u ulusal ve uluslararası pazarda söz sahibi yapmak üzere Tekkeköy’de yükselen Samsun Lojistik Merkezi, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Logitrans Transport Uluslararası Lojistik Fuarı’nda sektörün her kesiminden dünya devleri arasındaki yerini aldı.

Fuar ile birlikte eş zamanlı olarak bu yıl yedincisi düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri sahiplerine verilirken, jüri özel ödülüne layık görülen Samsun Lojistik Merkezi sektörün ilgi odağı haline geldi.

22 ülkeden 220 katılımcı firmanın yer aldığı ve 54 ülkeden 15 bini aşan yerli yabancı katılımcı profilinin ziyaret ettiği fuarda Samsun Lojistik Merkezi’ne verilen jüri özel ödülünü, Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel aldı.

Sektörün gelişimine yönelik yeni fırsatlar ve katma değer oluşturmayı hedefleyen fuarda, Samsun Lojistik Merkezi bir stant açarak yerli, yabancı firmalara ve ziyaretçilere kendini tanıtma imkanı buldu.

Şehir merkezine 15 km, Samsun Limanı ana girişine 20 km, Çarşamba Havaalanı’na ise 10 km uzaklıkta bulunan Samsun Lojistik Merkezi, 680 bin m2’lik bir alan üzerinde yükseliyor.

Tekkeköy’de yapımı devam eden Lojistik Merkezi, ilk etapta 80.000 m2 üzerine kurulu depo alanına sahip olacak. Tır Parkı, Konteyner Parkı, demiryolu hattı ve müştemilatı, kamu ve sosyal tesis alanları, gümrük hizmetleri, akaryakıt satış istasyonu ve gerekli diğer tüm alt yapının yer aldığı dev yatırım, önümüzdeki yılın Ağustos ayında tamamlanacak.Samsun Ulusal ve Uluslararası Lojistik Merkezi İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından işletilecek merkeze, Samsun Büyükşehir Belediyesi yüzde 40, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 25, Samsun Ticaret Borsası yüzde 15, Tekkeköy Belediyesi yüzde 10, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ise yüzde 10 hisse oranı ile ortak bulunuyor.Samsun Lojistik Merkez projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu bölgesel rekabet edebilirlik operasyonel programı kapsamında desteklenerek Avrupa Birliği’nin komisyon düzeyinde ülkemizde finansal anlamda desteklediği tek ve en yüksek bütçeli majör proje olma özelliğini taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim