• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Sarp, 3 ülkeye daha ofis açıyor

Sarp, 3 ülkeye daha ofis açıyor
Avrupa'da büyümeye odaklanan Sarp Intermodal, İtalya'dan sonra Almanya, Bulgaristan ve İngiltere olmak üzere 3 ülkeye daha ofis açacak. 16 ülkeye taşıma yapan şirket, Fas ve Tunus'a deneme taşımaları başlatarak Afrika pazarına da giriş yaptı.

Intermodal taşımacılıkta Avrupa'da büyümeye odaklanan Sarp Intermodal, İtalya'dan sonra Almanya, Bulgaristan ve İngiltere olmak üzere 3 ülkeye daha ofis açacak. 16 ülkeye taşıma yapan şirket, Fas ve Tunus'a deneme taşımaları başlatarak Afrika pazarına da giriş yaptı.

Türkiye'de intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kurulan Sarp Intermodal, Avrupa'nın lider lojistik şirketlerinden Gartner KG ile olan iş ortaklığının 3. yılında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çelik, Gartner Intermodal Genel Müdürü Jochen Weber katıldı. 2014'te sadece Türkiye'de intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kurulan ilk şirket olduklarını vurgulayan Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, "Bu alana odaklanmış lojistik şirketi kurmayı bir girişimcilik olarak nitelendiriyoruz. Intermodal taşımacılık durağan seyreden sektöre rekabet getirdi" dedi.

Hedef 10 bin konteyner

2016 yılı başında İtalya'da ofis açtıklarını, Almanya yatırımı için de plan yaptıklarını ifade eden Onur Talay, bu ofislerin bu ülkelerdeki taşıma organizasyonlarını yönetmeye yönelik olduğunu vurguladı. Talay, Bulgaristan ve İngiltere'de de ofis açmayı planladıklarını söyledi. Sarp Intermodal olarak 2015 yılında 3 bin 500 konteyner taşıması yaptıklarını belirten Talay, 2016 hedeflerini 5 bin olarak belirlediklerini, yıl sonunda 7 bine ulaştıklarını ifade etti. Bu yıl içinse hedefi 10 bin konteyner taşıyabilmek olarak belirlediklerini, mevcut duruma bakıldığında ulaşabilir olduğunu söyledi.

Yeni partnerlik yolda

Sarp olarak 16 farklı ülkeye hizmet verdiklerini aktaran Talay, Gartner KG ile de dört ülkede 2 bin 500 konteynerin operasyonunu yönettiklerini söyledi. Gıda, otomotiv, tekstil ve kimya sektörlerine yönelik hizmet veren Sarp Intermodal'in taşımalarının yüzde 80'ini 45lik konteynerler geri kalan yüzde 15'lik kısmını ise ISO Tanklar ile taşınan yükler oluşturuyor. Havuzlarında farklı tipte ekipmanlar bulundurduklarını ifade eden Talay, bu sayede hem kendilerinin hem de intermodal taşımacılığın daha hızlı büyüme göstereceğini vurguladı.

Talay, kasımda 30'luk konteyner taşımaları için yeni bir partnerlik anlaşması yapacaklarını da duyurdu. Jochen Weber ise "Yıllık ciromuz 500 milyon euronun üzerinde. Gelecek yıl 100. yılımızı kutlayacağız. Türkiye'deki geçmişimiz 1970'lerin başına kadar iniyor. Son 3 yıldır Sarp Intermodal ile işbirliğimiz devam ediyor. Partnerimizden çok memnun olduğumuz için Türkiye'de kendi şirketimizi kurmayı düşünmüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim