• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Schmitz Cargobull'un Türkiye'deki ilk fabrikası açıldı

Schmitz Cargobull'un Türkiye'deki ilk fabrikası açıldı
Schmitz Cargobull AG Üst Yöneticisi (CEO) Schmitz, "Burada yatırım yapmamızın sebebi sadece Türkiye ve Almanya'nın birlikte çalışmasının çok önemli olduğunu düşünmemiz değil." dedi.

Treyler üreticisi Schmitz Cargobull'un Türkiye'deki ilk fabrikası Sakarya'da açıldı.

Erenler ilçesindeki fabrikada düzenlenen törende konuşan Schmitz Cargobull AG Üst Yöneticisi (CEO) Andreas Schmitz, dünyanın en başarılı, en ileri teknolojilerini kullanan treyler şirketlerinden birisi olduklarını söyledi.

Geçen yıl dünya genelinde 58 bin adet üretim gerçekleştirdiklerini, 2 milyar avro ciroya ulaştıklarını belirten Schmitz, 6 bin personelin doğrudan kendileri için çalıştığını anlattı.

Başarının en büyük nedenlerinden bir tanesinin çok çalışma, alçak gönüllülük ve yolların birbirine benzemesi olduğunu dile getiren Schmitz, şöyle konuştu:

"Bizi taşıyan bu yollar aynı zamanda geleceğe de taşıyor. Köklerimizde güvenilirlik ve inovasyon var. Güvenilirlik derken sadece ürünlerimizden bahsetmiyorum, çalışanlarımızın, satış elemanlarımızın, bizim için çalışan herkesin güvenirliliğinden bahsediyorum. Sizler için son 125 yıldır her zaman bu şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ben inovasyonun, kendi kendini çok net bir şekilde gösteren bir şey olduğunu düşünüyorum. Biz sizler için gelecekte de en iyi, en akıllı treyler ürünlerini üretmeye devam edeceğiz. 125. yıl dönümümüzü kutlamamız, Türkiye'deki ilk tesisimizin açılışıyla çakışıyor. Burada da ihtiyacımız olan her şeyi buluyoruz. İyi insanları, iyi eğitimli insanları, tedarikçileri buluyoruz. Hepinizle birlikte çalışarak bu fili daha ileriye götürmek istiyoruz. Önemli projelere birlikte imza atmak istiyoruz."

Sakarya'ya yaptıkları yatırımın sebebinin sadece Türkiye ve Almanya'nın birlikte çalışmasının çok önemli olduğunu düşünmeleri olmadığını aktaran Schmitz, "Stratejik perspektiften, doğuya, Ortadoğu'ya da açılması anlamında Türkiye'den çok daha fazla ulaşımın gittiğini görüyoruz. Türkiye'nin de bu ulaşımı ve ticareti başka yerlere açma konusunda çok önemli potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. İşte bu yüzden burada yatırım yapıyoruz. Biz en iyi ve en akıllı treylerlerimizi bugün ve gelecekte de müşterilerimiz için burada üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Yatırım kararları 15 Temmuz'dan sonra da kesintisiz devam etti"

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da köklü geçmişiyle treyler pazarının lider markası olan Schmitz Cargobull'u, Adapazarı'ndaki bu yatırım için tebrik ettiğini söyledi.

Bu yatırım için ajans olarak Schmitz Cargobull ile çok yoğun ve yakın çalışmalar yürüttüklerini belirten Ermut, "Çalışmaların karşılığını almaktan mutluluk duyuyoruz. Yatırım kararlarını 15 Temmuz'dan sonra da kesintisiz devam ettiren Schmitz Cargobull, bu proje ile Türkiye'nin Avrupalı şirketler için ne kadar önemli bir pazar olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldu." dedi.

"Politik gerginlikler geçici fakat Türkiye'nin sunduğu fırsatlar kalıcı. Rasyonel aktörler olarak yatırımcıların bunun farkında ve bunun için Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edecekler" diye her zaman söylediklerini aktaran Ermut, "Biz ülkemize davet ettiğimiz herkese Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'gelin, birlikte kazanalım' çağrısı yapıyoruz çünkü Türkiye ve çevre ülkeler olarak birlikte çalışmaya ve kazanmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin öngörülebilir bir yatırım ortamı sunmak için yıllarca çaba harcadığını ifade eden Ermut, bu konuda birçok kanun çıkartıldığını ve çalışmalar yaptıklarını aktardı.

"14 yılda 200 milyar dolar yabancı yatırım çektik"

Dünya ticaretinin yarıdan fazlasının Türkiye'den 4 saatlik uçuş mesafesinde gerçekleştiğini ifade eden Ermut, şöyle konuştu:

"Birçok global şirketin Türkiye'yi bölgesel merkez olarak seçmesinin bir sebebi de bu zaten. Tüm bu çalışmaların, reformların ve avantajların sonunda Türkiye, 2002 yılına kadar sadece 15 milyar dolar yatırım çekmiş bir ülkeyken, 2003'ten bu yana 14 yıllık süreçte 200 milyar dolara yakın doğrudan yabancı yatırım çekti. 2002'de yabancı sermayeli şirket sayısı 5 bin 600 iken, bugün 2017 yılı itibariyle neredeyse 55 bin yabancı sermayeli şirket Türkiye'de kurulmuş durumda. 2016 yılında gelen 12,3 milyar dolar doğrudan yatırımın yüzde 57'sinin yılın ikinci yarısında yani 15 Temmuz'dan sonra geldiğini görüyoruz. Burada Schmitz Cargobull'a teşekkür etmem lazım. Onlar yatırım kararı verdikten sonra 15 Temmuz süreci gerçekleşti. Fakat ona rağmen bir gram geciktirme ve vazgeçme olmadan yatırımlarına devam ettiler. Bugün burada açılışı beraber yapıyoruz."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik de Türkiye'nin son yıllarda birçok engellemelere ve çevresindeki ateş çemberine rağmen hızla büyüdüğünü belirterek, "Türkiye'nin iç ve dış pazar hacmi de artıyor. Sadece kendi iç pazarımızla değil bölge ülkelerine açılan bir kapı olarak da yabancı yatırımcılar için cazip bir merkez haline gelmemizden dolayı son derece memnunuz. Türkiye, Ortadoğu, Karadeniz ve Avrupa arasında bir enerji ve ticaret koridoru oluşturması açısından stratejik öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

Sakarya'da 8 bin 800 metrekaresi kapalı, toplam 20 bin metrekare alan üzerinde kurulan Schmitz Cargobull fabrikası, Türkiye’deki üretim hacmini 8 yıl içerisinde 3 bin adedin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Toplamda 90 milyon avro yatırım yapacak olan firma, kurulan fabrikada üretilecek perdeli, açık kasa, frigorifik ve damper ürün gruplarıyla orta vadede Türkiye’deki pazar payını yüzde 30 oranına taşımayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim