• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SeaBird ve Spectrum anlaşma imzaladı

SeaBird ve Spectrum anlaşma imzaladı
Derin deniz sismik araştırmacısı ve 2D görüntüleme ustası olan SeaBird Araştırma(SBX), Spectrum (SPU) ile çerçeve anlaşması imzaladığını açıkladı.

SeaBird ve Spectrum anlaşma imzaladı

Derin deniz sismik araştırmacısı ve 2D görüntüleme ustası olan SeaBird Araştırma(SBX), Spectrum (SPU) ile çerçeve anlaşması imzaladığını açıkladı. Anlaşmaya göre, minimum ücreti 23 milyon dolar olmak üzere 36 aylık bir zaman diliminde, “MV GGS Atlantic” gemisinin kullanımını ve geminin çıkaracağı 2 boyutlu sismik veriler 2012 Ağustosuna kadar SeaBird'e verilecek.

Anlaşmanın başlangıç tarihi 20 Mayıs 2011

Çerçeve anlaşmasının kuralları kapsamında,
Spectrum SBX’ten dünya sismik bilgi taramaları yönergelerine uygun gemi ehliyeti alacak. Spectrum GGS Atlantic gemisini yalnızca coğrafik ve teknik parametrelerin kabul ettiği noktalarda kullanacak.

Spectrum anlaşma ücretinin yarısı olan 23 milyon doları çerçeve anlaşmasının ilk 12 ayında ödeyecek.

SBX, gemi uygunluğu, sismik verilerin elde edilmesi ve SPU’ya teslim edilmesinden mesul olacak. Gerekli servisin en ufak bedeli 23 milyon dolar olacak ve fiyat oranlandırması 36 ay boyunca anlaşılan oranlarda olacak.

SBX şayet gemi uygunluğu projenin tamamlanmasına izin vermezse anlaşmayı aynı şartlarda 6 ay daha uzatma hakkına sahip olacak.

Çerçeve anlaşması üstteki durumlar dışında şirkete özel değil ve bu durum SBX için 2 boyutlu veri toplayan gemi filosunda bir art birikim sağlıyor.

SeaBird’ün CEO’su Tim Isden anlaşma hakkında şu cümleleri kurdu:

“Spectrum ile bu anlaşmaları imzaladığımız için çok mutluyuz. Bu anlaşmalar iki şirkete de büyük fayda sağalayacak. Spektrum iyi satış oranları olan ve birçok coğrafik alanı incelemiş kapsamlı bir veri arşivi bulunan atılgan bir denizcilik şirketi. SeaBird’ün 2 boyutlu veri toplayıcı filosu ise dünya çapında tam da SPU’nun ihtiyaç duyduğu bütün 2 boyutlu veriyi sağlayacak şekilde yayılmış durumda. GGS Atlantic söz konusu olduğunda ise SBX’in gemiyi kendi filosu içine alması ve şu anki çalışma zincirimizin içine yerleştirmesi sadece küçük bir miktar risk taşımakta. Bu sayede SPU bütün dikkatini çoklu projelere ve veri işlemesine verebilecek. Bu durumu iki şirket için iyi bir stratejik hareket olarak görüyoruz ve uzun vadede birlikteliğimizin artmasını umut ediyoruz.”

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim