• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

Seçim nedeniyle 7 milyon kişi yola düştü

Seçim nedeniyle 7 milyon kişi yola düştü
Memleketinde oy kullananlar, tatilini yarıda kesenler, oyunu kullanıp tatile çıkanlar ve Avrupa’dan gelen gurbetçiler karayolu, havayolu ve demiryollarının en yoğun günlerini yaşamasına neden oldu.

Sandık, ‘memleket’e çekti, 7 milyon kişi ‘oy’ trafiği yaşadı

Seçim dolayısıyla yaklaşık 7 milyon kişi yollara düştü. Memleketinde oy kullananlar, tatilini yarıda kesenler, oyunu kullanıp tatile çıkanlar ve Avrupa’dan gelen gurbetçiler karayolu, havayolu ve demiryollarının en yoğun günlerini yaşamasına neden oldu.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin oy kullandıktan sonra tatile çıktığı belirtildi.SEÇİMDE sandık başına giden seçmenler yolları da hareketlendirdi. Memleketinde oy kullananlar, tatilde olup oy kullanmak için gelenler, oyunu kullanıp tatile çıkanlar ve Avrupa’dan gelen gurbetçiler yaklaşık 7 milyon kişilik hareket yarattı. Tüm Otobüscüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, seçim öncesinde oy kullanacağı yere gidenlerin yoğunluk yarattığını belirterek, “Seçim sonrasında ise oyunu kullanıp tatile çıkanlar ya da tatiline devam edecek olanlar trafiği artırdı. Karayolu, demiryolu ve havayoluyla, kısa ve uzun mesafeye seçim dolayısıyla hareket edenlerin sayısı 7 milyonu buldu” dedi.

1 milyon 200 bin tatile

Oy kullananların 1 milyon 200 bininin tatile çıktığını aktaran Yıldırım, “Bunların 1 milyonu karayolunu kullandı. 120 bin kişi uçak yoluyla diğerleri de demiryoluyla tatile çıktı. En çok talep, Marmaris, Bodrum, Anrtalya gibi tatil yörelerine oldu. Bugün itibariyle başlayan bu hareket devam edecek. Cuma günü karnelerin alınmasıyla da yoğunluk daha da artacak. Otobüslerde günlük taşıma kapasitesi 1 milyon 200 bine çıkacak” diye konuştu.

Kısa mesafe hareketli

Yıldırım, İstanbul-Kocaeli arası gibi kısa mesafelerde ise 5 milyon kişilik hareket olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “100 kilometre ve altı mesafelerde de oy verme hareketliliği yaşandı. Oy vermek için gelenler, gidenler kısa mesafeleri de hareketlendirdi. Buralarda uçak olmaması nedeniyle otobüs firmalarına çok iş düştü. Hem uzun hem de kısa mesafede bugün itibariyle kapasiteler maksimuma çıktı.”

Tatil yöreleri doldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, oyunu kullananların tatile çıktığını dile getirerek, “Tatildeyken memleketine gidip oy kullanıp dönenler de oldu. Hareketli bir dönem yaşıyoruz. Bodrum, Antalya, Fethiye, Marmaris gibi tatil beldeleri seçim sonrası hareketi yaşıyor” dedi.

Gurbetçiler Avrupa’dan oy için geldi

TÜRKİYE Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, havayollarında seçime bir hafta kala yoğunluğun başladığını belirterek, yurtiçindeki hareket yanında Avrupa’dan da geliş ve gidişlerde artış görüldüğünü kaydetti. Alioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu dönemde havayollarında geçen yıla göre yüzde 20 dolayında artış yaşadık. Anadolu’dan büyükşehirlere, büyükşehirlerden Anadolu’ya hareket oldu. Türk seçmeninde kendi doğduğu topraklardaki adaylara oy verme alışkanlığı var. Avrupa’dan gelen sayısında da yüzde 20 artış yaşandı. Oyunu kullanıp tatile çıkanlar da hareket getirdi. Havayollarında bir sorun yaşanmadı. Ek seferlerle talep karşılandı.”

Ulaşıma tatil zammı göründü

GENEL seçimlerde oyunu kullananların memleketine ya da tatil yörelerine gitmesi, karayolu ve havayolunda fiyatları artırdı. TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüslerin uçaklarla rekabet etmek için eski fiyatlarla taşımacılık yaptığını belirterek, “Ancak talep artınca fiyatlar da artıtı. Yazlık beldeler için biletler yüzde 25 zamlanacak. İstanbul-Bodrum, İstanbul-Antalya biletleri 100 TL’yi görebilir” dedi. TÖSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu da, fazla talep nedeniyle uçak bileti fiyatlarının da arttığını dile getirdi.

Kaynak: Hürriyet - Hanife BAŞ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim