• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Seiso, Ege’deki çatıları GES’leyecek

Seiso, Ege’deki çatıları GES’leyecek
Seiso Enerji, İzmir’de güneş enerjisi alanında proje arayışını sürdürüyor.

Türkiye solar pazarının en eski oyuncularından Seiso Enerji, İzmir’de Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi avına çıktı.

Seiso Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karaca, şirketin 2008 yılında güneşten elektrik üretim sektöründe faaliyet göstermek amacıyla Konya’da kurulduğunu belirterek, “Yurt içi ve yurt dışında bir kısmı kendi yatırımımız olan 100 MW’ın üzerinde orta ve büyük ölçekli güneş santrali kurduk” dedi.

Lisanssız güneş enerji santrali (GES) yatırımları konusunda İzmir’de proje arayışlarının devam ettiğini belirten Karaca “Fırsat gördüğümüz noktalarda özellikle büyük ölçekli çatı projeleri için bu yıl ve gelecek yıl İzmir’de büyük çatı üstü GES projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İzmir çatı pazarı için önemli

Ege Bölgesinin yaklaşık 10 milyon nüfusu ve 1 milyonun üzerindeki az katlı binası ile çatı pazarı için önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Karaca şöyle dedi:

“Kısa zamanda 10 kW altı güneş sistemlerinden sadece Ege Bölgesi’nde 1000 MW’a yakın kurulum yapılabileceğini öngörüyoruz. Bu rakamlar bölgede yaklaşık 1.5 milyar dolarlık iş hacmi oluşacağını gösteriyor. İzmir ve çevresi çatı pazarı anlamında en çok önem verdiğimiz bölgemiz. Yazlık ve villa siteler için çok hızlı bir adaptasyon sürecine giriyoruz.”

Ekipmanlar 48 saatte ulaşacak

Piyasanın sağlıklı gelişimi için çok hızlı hareket ettiklerini anlatan Karaca, sisteme üye kurulum firmaları için İzmir’deki lojistik merkezlerinde yer alan hazır paket sistemlerin en geç 48 saat içinde kurulum yapılacak adreslere ulaştırılacağını vurguladı.

Dünyadaki en başarılı 2. distribütör

2016 yılı itibariyle Japon Panasonic firmasının güneş enerjisi alanında Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olduklarını anlatan Karaca, “Gösterdiğimiz başarıyla Panasonic’in dünyadaki en başarılı ikinci distribütörü seçildik” diye konuştu. Geçen yıl İspanyol Meca Solar firması ile tek eksen güneş takip sistemlerinde ‘üretici distribütörlük’ anlaşması yaptıklarını anlatan Karaca, “Bu ürünlerin Türkiye’de üretimini gerçekleştiriyoruz ve firmanın global tedarikçisiyiz” dedi.

Kaynak: Kezban KARABOĞA / DÜNYA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim