• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Seneye turizm patlaması olacak

Seneye turizm patlaması olacak
Türkiye ile Rusya arasındaki buzlar hızla erirken, bu ülkeden Türkiye’ye gelmek isteyen turistler için charter seferlerine henüz izin çıkmaması 300 bin Rus’u, Ukrayna üzerinden Türkiye’ye yönlendirecek.

Türkiye ile Rusya arasındaki buzlar hızla erirken, bu ülkeden Türkiye’ye gelmek isteyen turistler için charter seferlerine henüz izin çıkmaması 300 bin Rus’u, Ukrayna üzerinden Türkiye’ye yönlendirecek

Atlasglobal Havayolları yurt dışı uçuş ağına Transilvanya’nın kalbinde yer alan Romanya’nın Cluj şehrini ekledi. Cluj hattı ile Avrupa’da uçuş gerçekleştirdiği destinasyon sayısını 10’a çıkaran Atlasglobal, turist potansiyeli yüksek şehirleri Türkiye’ye bağlamayı önümüzdeki yıl hızlandıracak. Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi sonrası turizm ve havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri Romanya’nın Cluj şehrinde gazetecilere değerlendiren Atlasglobal Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Orhan Sancar, Rusya’dan charterlere izin verilmediği için kapasitenin istenen düzeye gelmediğini söyledi. Charter uçuşlar için çok geç kalındığını, boşta uçak olmadığını belirten Sancar, “Herkes uçağını sezonun başında organize ediyor. Ruslar şu anda en çok Tayland’a, Vietnam’a, Srilanka’ya gidiyor. Bunların hepsi planlanmış durumda” dedi.

TURİST PATLAMASI OLACAK

Önümüzdeki yıl Rusya’dan gelecek turist sayısında patlama beklediğini kaydeden Sancar, “İnsanların hepsi çok aç. Çok yer denediler. Kırım’a gittiler, memnun olmadılar. İspanya’ya gittiler, farkı gördüler. Bizdeki gibi rahat değiller. Bizim tatil konseptimizi çok seviyorlar. Seneye haftada 2 bin, ayda 10 bin, 5 ayda 50 bin kişiyi Antalya’ya 50 bin kişiyi de İstanbul’a taşırız. Gelecek sene toplamda Rusya’dan beklenen turist sayısı 3.5 milyon civarında. Bu yıl ise Rusya’dan 750 bin kişi ancak gelir” diye konuştu. Ukrayna’nın bu yıl rekor kıracağına işaret eden Sancar, “Her yıl 300-400 bin kişi geliyor. Bu sene gelmek isteyen Rusların bazısı Ukrayna üzerinden geldiği için hedef 1 milyon. Rusya üzerinden 250-300 bin kişi geliyor. Ukraynalı da 700 bin. Biz 1 milyon hedef koyduk” ifadelerini kullandı.

ARNAVUTLUK’A HAVA YOLU

Türkiye’nin dışında Ukrayna ve Irak’ta hava yolu şirketleri olduğunu belirten Orhan Sancar, Atlasglobal’in Arnavutluk’ta hava yolu şirketi kurmayı planladığı bilgisini verdi. Sancar, “Arnavutluk Avrupa Birliği’ne (AB) girdiği zaman orada kuracağımız hava yolu Avrupa’nın her yerine uçabilecek” dedi. Arnavutluk’un AB’ye girme sürecinde olduğunu ifade eden Orhan Sancar, Arnavutluk’taki hava yolu için 5 uçaklık yatırım planladıklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim