• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SGK, sigortasız çalışana göz açtırmıyor

SGK, sigortasız çalışana göz açtırmıyor
Bazı taksi şoförlerinin müfettişlere evrak vermek istememesi üzerine, taksiciler ile SGK müfettişler arasında tartışma çıktı.

SGK, TAKSİCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Bazı taksi şoförlerinin müfettişlere evrak vermek istememesi üzerine, taksiciler ile SGK müfettişler arasında tartışma çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü müfettişleri, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi taksicileri denetledi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifine gelen müfettişler, burada taksilerde çalışanların sigortası olup olmadığını sorarak, sigortasız çalışanlar hakkında tutanak tuttu.

Bazı taksi şoförlerinin müfettişlere evrak vermek istememesi üzerine, taksiciler ile müfettişler arasında tartışma çıktı. Müfettişlerin polisten yardım istemesi üzerine, Kooperatif önünde park halinde bulunan çok sayıda taksi, duraktan ayrıldı.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılan denetim uygulamasını doğru bulmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ''Taksici arkadaşlarımız bir panik halinde, burada bir kaos yaşanıyor. Bu yapılan işin altyapısı yok. Biz, 3 Kasım tarihinde Federasyon Başkanı'mızla birlikte Sayın Bakanımıza gittik, kendisine bu konuyu izah ettik. Sayın Bakan, Kooperatifimizi de ziyaret etmişti. Kendilerine şoförlerin sosyal güvenlik durumu hakkında bilgi vererek, isteklerimizi ilettik. Şoförlerin sürekli çalışmadığını, haftalık, hatta günlük çalışan kişiler olduğunu söyledik. Sayın Bakan da bu tür çalışanlar için yeni bir yasal düzenleme yapıldığını, bu tür çalışan kişilerin isteğe bağlı sigortalı olabileceğini söyledi. Sayın Bakan konunun Meclisin gündemine geleceğini ve yakın bir tarihte yasalaşacağını bildirdi. Ancak İstanbul'daki bu uygulama çok farklı. Müfettişler buraya geldi ve sigortası bulunmayan kişiler hakkında işlem yaptı.''

Can, basın mensuplarının sorusu üzerine Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi 553 taksi bulunduğunu, yaklaşık 750 kişinin çalıştığını da ifade ederek, ''Burada çalışanların sosyal güvence durumu farklılık gösteriyor, kimi sigortalı, kimi emekli, kimi BAĞKUR'lu, kimi isteğe bağlı çalışıyor'' dedi.

Kendilerinin, taksi şoförlerinin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasına karşı çıkmadıklarını vurgulayan Fahrettin Can, ''Ancak buradaki sıkıntı, çalışan kişinin bir devamlılığının olmaması nedeniyle, sigortalılığın mevcut durumda uygulanabilirliğinin olmamasıdır. Sayın Bakanın bize söylediği ile buradaki uygulama farklı. Ankara ile İstanbul arasında bir iletişim kopukluğu olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim