• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Shell çevre felaketine sebep oldu!

Shell çevre felaketine sebep oldu!
Shell, İngiltere Kuzey Denizi orta konumunda bulunan Gannet Alpha petrol sondaj platformunda büyük oranda petrol kaçağı olduğu açıklamasını yaptı.

Shell çevre felaketine sebep oldu!

Shell, İngiltere Kuzey Denizi orta konumunda bulunan Gannet Alpha petrol sondaj platformunda büyük oranda petrol kaçağı olduğu açıklamasını yaptı.

Shell yaptığı açıklamada, kaçağın Aberdeen’in 180 kilometre doğusunda bulunan Gannet Alpha platformuna bağlı olan denizaltı petrol hatlarından birinde meydana geldiğini kabul etti. Ancak kaçağın kontrol altında olduğunda olduğunu ifade etti. Shell daha sonra yaptığı açıklamada deniz altı kuyusunu kapattıklarını ve ilgili petrol hattını kullanamayacaklarını açıkladı.

BBC’nin haberine göre, petrol kaçağının büyüyerek Kuzey denizinin 500 kilometre karelik bir alanında petrol izi bıraktığı ifade edildi.

Durumun aciliyetinin farkında olan Shell kamuoyunu rahatlatmak adına yaptığı açıklamalarda kaçağın dalgalar aracılığı ile kıyıya ulaşmayacağı yönünde beyanatlar yayınlıyor. Hava tahminlerine göre 25 ile 30 knot arası değişen güney rüzgarları ve iki metreyi geçmeyen dalgalar petrolün kıyıya kadar ulaşmasını sağlayacak etkenler olmadığı dile getiriliyor.

"ÇOK CİDDİYE ALINMALI"

İskoçya Başbakanı Alex Salmond röportajında, yayılan petrolün “çok fazla olmadığını” ifade ederken, İskoç hükümetini uyarmayı ihmal etmedi, “çok ciddiye alınmalı” diyen Başbakan, Kuzey denizinde meydana gelen bu akıntının büyük bir özenle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Petrol kaçağı ile ilgili yapılan tahminler 660 ton veya 4 bin varil petrolün denize karışabileceği yönünde. Kısacası İngiltere Kuzey Denizi bir çevre felaketinin eşiğinde.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Mithat ÇATAN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim