• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Shell'in emniyetli sürüş eğitimine yoğun ilgi

Shell'in emniyetli sürüş eğitimine yoğun ilgi
Shell & Turcas’ın emniyet bilincinin yaygınlaşması için düzenlediği faaliyetler kapsamında Ramazan ayı boyunca ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirilen Emniyetli Sürüş Eğitimi etkinliği yoğun ilgi gördü.

SHELL’İN EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Shell & Turcas’ın emniyet bilincinin yaygınlaşması için düzenlediği faaliyetler kapsamında Ramazan ayı boyunca ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirilen Emniyetli Sürüş Eğitimi etkinliği yoğun ilgi gördü. 10 ayrı şehirde yapılan 17 aktiviteye 2108 ağır vasıta sürücüsü katılırken, sürücülerin önemli bir bölümü birçok konuda yanlış bilgiye sahip olduklarının farkına vardı.

Toplumsal emniyet bilincinin yaygınlaşması için kapsamlı faaliyetler yürüten Shell & Turcas’ın Ramazan ayı boyunca ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirdiği Emniyetli Sürüş Eğitimi etkinlikleri çok yoğun ilgi görerek, hedefine ulaştı.

Ağır vasıta sürücülerine özel hizmet sunan Shell Extra Mola istasyonlarında 2 Ağustos – 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 10 ayrı şehirde 17 aktivite düzenlendi. İstanbul’dan yola çıkan Shell ekipleri, Kocaeli, Bolu, Ankara, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Antalya, Manisa ve Bursa’da ağır vasıta sürücüleriyle biraraya geldi. Organizasyon kapsamındaki Shell Extra Mola istasyonlarını ziyaret eden ağır vasıta sürücüleri, emniyet kemerinin önemi, aşırı hız ve alkol kullanımının yaratacağı tehlikeler, yük ve lastik emniyeti, görünür olmak gibi konularda eğitim alarak, sürüş bilgilerini geliştirme imkânı buldu. Sürücülere ayrıca konusunda uzman ve yetkili bir sağlık kuruluşu tarafından ücretsiz göz muayenesi ve işitme testi uygulandı. Katılımcılara uzun yolda ve Ramazan ayı boyunca doğru beslenme hakkında da eğitim verildi. 24 kişinin görev aldığı etkinlik için Shell & Turcas’a ait toplam 7 hizmet aracı toplam 11 bin 700 kilometre yol kat etti.

Hayati önem taşıyan yanlışlardan uzaklaştık

Büyük ilgi gören etkinliğe 2108 sürücü katıldı. Sürücüler özellikle emniyet kemeri simülatöründen etkilendiklerini belirtirken, kemer takmanın hayati önemini, tecrübe ederek  farkettiklerini vurguladılar. Bazı sürücüler ise araçlarının yüklü olmadığı durumlarda daha çabuk duracağını zannettiklerini ancak Shell’in eğitimiyle bu bilginin yanlış olduğunu anladıklarını söyledi. Sürücülere en çok yanlış bilgi sahibi oldukları konuların başında gelen lastik basıncı ile hız ve duruş mesafeleri hakkında da bilgi verildi. Sürücüler ayrıca etkinlik alanında oluşturulan “Görünür Olmak” bölümünde, emniyet yeleği kullanımı ile araçtan indiği anda başka sürücüler tarafından daha kolay fark edilmeleri konusunda bilgilendirildi. Eğitim sırasında, reflektörlü yelek ile görünme oranının, koyu renkli kıyafetlere oranla dört kat daha fazla olduğu vurgulandı.

Hedefimiz, kazasız yolculuklar

Shell & Turcas yetkilileri, ağır vasıta sürücülerine yönelik gerçekleştirdiği etkinlikle hedeflerine fazlasıyla ulaştıklarını belirterek, “Ağır vasıta sürücüleri, emniyet bilincinin yaygınlaşması çalışmalarımızda en önemli hedef kitlelerimiz arasında yer alıyor. Verdiğimiz eğitimler süresince, yaşamlarının büyük bölümü yollarda geçen ağır vasıta sürücülerinin, çok hayati önem taşıyan bilgi hatalarına sahip olduğunu, üzülerek gördük. Etkinliğimize katılan tüm sürücülere, doğru bilgileri aktardık. Hedefimiz toplumsal bilincin artması ve yolculuklarda üzücü hiçbir kazanın yaşanmaması. Shell & Turcas olarak, bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarını aynı hızla sürdüreceğiz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim