• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Sigortacılardan güvenlikli gemilere indirim

Sigortacılardan güvenlikli gemilere indirim
Fidye sigortacıları deniz korsanlığı ve yarattığı riskler konusunda ikiye bölündü. Silahlı koruma şart diyen sigortacılar bu konuda daha katı önlemler alacak.

Sigortacılardan güvenlikli gemilere indirim

Fidye sigortacıları deniz korsanlığı ve yarattığı riskler konusunda ikiye bölündü. Bir kısım sigortacılar Aden Körfezi'nde ve Hint Okyanusu'nda seyir eden gemilerde silahlı koruma olmadan sigorta yapmayacaklarını bildirirken, kalan kısım ise yüksek riskli alanlarda yolculuk yapan gemileri olan armatörlerden özel güvenlik ajanslarıyla anlaşanlara yüzde 35 oranında indirim teklif edildiği dile getirildi.

20 milyon dolar değerindeki bir gemi için, yedi günlük Aden Körfezi yolculuğu sigorta poliçesi için başlangıç fiyatı 35 bin dolar olarak belirlenirken, gemide silahlı koruma bulunması takdirde bu fiyatta yüzde 35 değerinde indirim yapılarak 12 bin 250 dolarlık bir indirim söz konusu olacak. Bu tarz indirimlerin hem riski azaltmak hem de silahlı korumayı teşvik etmek için yapılabileceği belirtildi. 

Uluslararası Taşımacılık Federasyonu Genel Sekreteri Peter Hinchcliffe yaptığı açıklamada, sigortacılar için silahlı korumaların risk azaltma unsuru olduğunu ve bunu haklı gördüğünü belirterek, durumun bu hale gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.

Denizcilik endüstrisi için silahlı güvenlik güçlerinin (SAMI) şu anda 70 üyesi var. SAMI’nin kurucusu Peter Cook’un Uluslar arası Denizcilik Sigortası Sendikasında yaptığı açıklamada bu sayının 58 üyeden buraya geldiğini söyledi.

IMO Mayıs ayında yayınladığı (Eylül ayında yenilenen) kararlarda, armatörlerin bayrak sahibi ülkelerin kurallarını ve kanunlarını sonuna kadar takip etmesi gerektiğini ve kurallar ile kanunlar çerçevesi içinde özel güvenlik şirketlerinin kullanılması gerektiğini ifade etti. Prensiplere göre, liman ve kıyısında bulunan ülkenin kanunlarının da bu tür gemilere etki edebileceğini bildirdi.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Ferhat BARLAS

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim