• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Siirt, EMİTT Fuarı'na iddialı hazırlanıyor

Siirt, EMİTT Fuarı'na iddialı hazırlanıyor
Siirt Valiliği, Uluslararası EMİTT Turizm Fuarına hazırlıklarını tamamladı. Valilik iddialı bir konseptle ziyaretçilerin karşısına çıkacağını açıkladı.

Bu yıl 30 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan fuarda, Siirt'in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünler de tanıtılacak.

Bilimsel çalışmalar hazırlandı

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Emitt Turizm Fuarının tanıtım açısından çok önemli olduğunu belirterek, yurtiçi ve yurtdışından yüz binlerce kişi tarafından gezilen fuarda dikkat çekmek için bu yıl bilimsel bir çalışma hazırladıklarını belirtti. Siirt'i tanıtmak için fuarların önemine vurgu yapan Vali Aydın, "Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan EMITT'e bu yıl 70 ülke katılıyor. İl, ilçe, belde ve firma sayısı da 4500'ü aşması bekleniyor. Turizm açısından çok önemli bir organizasyon.Siirt Valiliği olarak bu yıl 4. kez fuara katılacağız. Hatırlanacağı üzere geçen yıl 'En İyi Stant Ödülü'ne layık görülmüştük. Bu yıl da İbrahim Hakkı Hazretlerinin bilimsel çalışmalarının canlandırılacağı bir konsept geliştirdik. İnanıyorum ki bu projemizle fuarı gezecek ziyaretçilerin ilgi odağı olacağız. Standımızda ayrıca Siirt'in tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerine de yer vereceğiz." dedi.

Esnaflara stant kiralandı

Siirt'in yerel ürünlerini de tanıtacaklarını kaydeden Vali Ahmet Aydın, bu amaçla esnaflar için müstakil bir stant kiraladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Siirt'in kendine has ürünlerini tanıtmak; fuara katılacak esnafımızın kendini geliştirmesi ve yeni pazarlar bulması amacıyla standımızın karşısında müstakil bir stant kiraladık. Amacımız fuara katılmak isteyen esnafımıza yeni fırsatlar doğurmaktır." Vali Aydın, Siirt'in marka ürünlerinden olan Siirt Battaniyesi'ni, Siirt Fıstığı'nı, Pervari Balı'nı, Zivzik Narı'nı, Menengiç Kahvesi'ni ve Bıttım Sabunu'nu da tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim