• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Simülatör Eğitim Merkezi törenle açıldı

Simülatör Eğitim Merkezi törenle açıldı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Cengiz Topel, Deniz Hava Üs Komutanlığı'na kurulan SeaHawk Simülatör Eğitim Merkezi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı törenle açıldı.

Simülatör Eğitim Merkezi törenle açıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Cengiz Topel, Deniz Hava Üs Komutanlığı'na kurulan SeaHawk Simülatör Eğitim Merkezi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı törenle açıldı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Bakan Gönül beraberindekilerle, Kartepe ilçesinde Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığına 2005 yılında imzalanan Helsim Projesi kapsamında kurulan SeaHawk Simülatör Eğitim Merkezi'ne gitti. Gazetecilerin alınmadığı törene Gönül, Vali Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır da katıldı.

SEAHAWK SİMÜLATÖR EĞİTİM MERKEZİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın helikopter pilotlarının ve operatörlerinin Sikorsky S-70B helikopterlerine intibak, emergency(acil durum), tazeleme, harbe hazırlık, bakım/test eğitimlerinde kullanılmak üzere Helsim Projesi kapsamında kurulan merkezde, 'tam uçuş simülatörü, kısmi uçuş simülatörü, sensör operatör eğiticisi, yer kontrol istasyonu, bilgisayar tabanlı eğitim sistemi, eğitim yönetim bilgi sistemi' yer aldığı öğrenildi. Önemli oranda yerli sanayi imkanları ile gerçekleştirilen SeaHawk Tam Uçuş Simülatörleri'nin US Federal Aviation Administration'ın (FAA) en üst kalifikasyon seviyesi olan seviye-D sertifikasyonuna sahip olduğu, pilotların simülatör eğitimini gerçek uçuşa en yakın şekilde almasına imkan sağlandığı belirtildi. Merkezde normal uçuş eğitimi yanında acil durumlarda hayatta kalma eğitimi, silah sistemleri eğitimi, sensör operatörü eğitimi, denizaltı savunma harekatı eğitimi, su üstü savunma harbi eğitimlerinin simülatörde verilmesiyle pilot ve teknisyen eğitimlerine büyük katkı sağlanacağı ve eğitim maliyetlerinin önemli oranda düşeceği kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim