• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Sivastopol'de izinsiz 38 iskele kiraladı

Sivastopol'de izinsiz 38 iskele kiraladı
Rusya'nın Ukrayna'da Sivastopol liman şehrinde izinsiz olarak 38 deniz iskelesi kiraladığı ortaya çıktı
Sivastopol'de izinsiz 38 iskele kiraladı

Rusya'nın Ukrayna'da Sivastopol liman şehrinde izinsiz olarak 38 deniz iskelesi kiraladığı ortaya çıktı.

Karadeniz'in liman şehirlerinden Sivastopol'de bulunan Rus Deniz Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin izinsiz olarak birçok iskele kiraladığı ortaya çıktı.
Qırım Haber Ajansı'na göre Sivastopol yönetimi, Rusya’nın Karadeniz Filosunun şehirde 38 iskeleyi izinsiz olarak aldığını tespit etti.

Sivastopol Vali Yardımcısı Sergey Savenkov, filonun kullandığı gayrimenkullerin demirbaşı kaydına alınması sırasında Rus filosunun izinsiz olarak iskelelere sahip olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Rus filosu yönetiminin bu iskeleleri filonun Sivastopol’de konuşlandırılmasını kira sözleşmesinde belirtmediğini söyleyen Savenkov, şehir yönetiminin bu iskelelerin şehre iade edilmesi veya Rusya’nın bu ihlal için şehre bir tazminat ödemesi konusunun gündeme getirdiğini kaydetti.

Savenkov ayrıca “Biz misafirperver ev sahipleri olarak bu durumda neler yapılması gerektiğini soruyoruz. Adalet olması lazım" dedi. “Tarihi gelişmeler sonucunda, bizim sevdiğimiz Karadeniz Filosunun şehrimizde bulunan iskelelerin yüzde 50’sine sahip olduğu bir durum meydana geldi. Her şey değişiyor, şehir gelişiyor ve bu gelişimin şehrin sakinleri  için konforlu olmasını istiyor. Çoğu iskelenin olması gerektiği gibi kullanılmadığı Rusya’ya bildirildi. Tabii ki bu sorunlar, uluslararası düzeyde bulunan sorunlardır, bu sorunları devlet başkanlarımız çözecek. Tabii ki bu durumda Rusya önceliğe sahip. Rusya’ya bu alanların geliştirilmesi, şehir ve limanın sadece askeri açıdan değil, diğer alanlarda da kalkınmasının sağlanması için yatırım yapması teklif ediliyor” diye konuştu.

Karadeniz flosunun kullandığı malın demirbaşı kaydına alınması çalışmaları, Karadeniz filosu bölümünün parametreleri konusunda Ukrayna-Rusya anlaşması esasında 6 Ekim 2011’de başlamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim