• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Socar, Bp ve Total Tap'dan hisse aldı

Socar, Bp ve Total Tap'dan hisse aldı
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), British Petrolium(BP) ve TOTAL Azerbaycan'ın Şahdeniz doğal gaz havzasından elde edilecek doğal gazı Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru hattından(TAP) hisse satın aldı.
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), British Petrolium(BP) ve TOTAL Azerbaycan'ın Şahdeniz doğal gaz havzasından elde edilecek doğal gazı Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru hattından(TAP) hisse satın aldı. SOCAR'dan yapılan açıklamaya göre TAP hisselerinden BP ve SOCAR yüzde 20 oranında TOTAL ise yüzde 10 oranında katılım payı aldı. Ayrıca TAP'ın büyük ortaklarından Fluxys'nin de yüzde 16 olan payının arttırmayı düşündüğü kaydedildi. Alınan katılım paylarından sonra TAP'da pay dağılımı BP yüzde 20, SOCAR yüzde 20, Statoil yüzde 20, Fluxys yüzde 16, Total yüzde 10, E.ON 9 faiz ve Axpo yüzde 5 şeklinde yeniden revize edilmiş oldu. 
 
TAP AVRUPA'NIN ENERJİ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK 
 
Avrupa'nın doğal gaz ihtiyacını karşılama konusunda çeşitlilik sağlayacağı öngörülen TAP'ın, Azerbaycan ve Hazar Denizi bölgesindeki gaz tedarikçisi diğer ülkeleri Avrupa ile doğrudan birleştirerek bölgenin enerji güvenliğine katkı sağlayacak. Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki önemli gaz havzalarından biri olan Şahdeniz'den çıkartılacak doğal gaz Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye'de inşa edilecek olan Trans Anadolu Doğal Gaz boru hattı (TANAP)ile Yunanistan sınırına kadar taşınacak. TAP ise doğal gazı Yunanistan sınırından alarak Arnavutluk ve Adriyatik denizini geçerek İtalya içlerine kadar taşınacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim