• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Şoförlerin sigortaları zorunlu hale geldi

Şoförlerin sigortaları zorunlu hale geldi
Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştırılan şoförlerin sigortalı olmalarının zorunlu hale getirildiği uyarısında bulundu.

ŞOFÖRLER DE SİGORTALI OLACAK

Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştırılan şoförlerin sigortalı olmalarının zorunlu hale getirildiği uyarısında bulundu.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, 5510 sayılı kanunun 4.maddesinin 1.fıkrasının a bendi ve 92.maddesinin 1.fıkrası gereği hizmet akdi ile çalışan kişilerin sigortalılığının zorunlu olduğu, bu zorunluluğun ortadan kaldırılması, azaltılması, vazgeçilmesi veya başkasına devredilmesi için sözleşme yapılmasının geçersiz olacağı vurgulandı.

Ağır cezalar uygulanacak

Şoför olarak çalışan kişilerden sigortalı bildirimi yapılmayanların tespit edilmesi halinde işverenlere ağır idari para cezaları uygulanacağı uyarısında bulunulan açıklamada " sigortasız şoför çalıştıran bir işverenin tespit edilmesi halinde, işverenin kurumda tescilinin bulunmaması halinde işyeri tescilinden dolayı bilanço hesabı defter tutanlara 3 asgari ücret, diğer defterleri tutma zorunluluğu olanlar için 2 asgari ücret, defter tutma yükümlülüğü olmayanlara ise 1 asgari ücret üzerinden idari para cezası uygulanacaktır. Çalışan şoförün işe girişinin verilmemiş olması nedeni ile 2 asgari ücret üzerinden idari para cezası uygulanacaktır. Çalışan şoförün hizmetlerinin bildiriminin yapılmamış olması nedeni ile yine 2 asgari ücret üzerinden idari para cezası uygulanacaktır. Aynı işverenin bir yıllık süre içerisinde tekrar sigortasız işçi çalıştırdığının tespit edilmesi halinde idari para cezaları 5 katına çıkmaktadır" denildi.

Ticari araç sahiplerinin kendilerinin ve aile fertlerinin sosyal güvencelerini ne kadar önemsiyorlar ise, yanlarında çalıştırdıkları kişilerinde sosyal güvenceye ihtiyaçları olduğunu unutmamaları gerektiği kaydedilen açıklamada, sigortalı çalışmanın ve çalıştırmanın hem kanunen zorunlu bir uygulama olmasının yanında vatandaşlık görevi de olduğu ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim