• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Somali'den fidye ödeyenlere ağır ceza!

Somali'den fidye ödeyenlere ağır ceza!
Somali mahkemesi bir Amerikan, üç İngiliz ve iki Kenyalıdan oluşan bir gruba gemilerinin serbest bırakılması için fidye ücreti ödedikleri gerekçesiyle 10 ile 15 yıl arasında ceza verdi.

Somali'den fidye ödeyenlere ağır ceza!

Somali mahkemesi bir Amerikan, üç İngiliz ve iki Kenyalıdan oluşan bir gruba gemilerinin serbest bırakılması için fidye ücreti ödedikleri gerekçesiyle 10 ile 15 yıl arasında ceza verdi.

Newark's Journal of Commerce haberinde, Somali hükümeti korsanlıkla savaşmak için fidye ödemelerini yasakladığını, ancak bu tür değiş tokuşların rutin bir hale geldiğini ifade etti. Ancak bütün bunlara rağmen fidye yasasıyla batılılar ilk kez cezaya çarpıldı.

Habere göre, sanıklardan üçünün Nairobi merkezli bir güvenlik firması için çalıştığı ve 24 Mayıs tarihinde Mogadishu havaalanına indiklerinde fidye parasını başka bir uçağa koyarlarken yakalandığı ifade edilirken, parayı taşıyan iki kişinin 15 yıllık hapis cezasına çarptırıldığı ve kişi başına 15,000 dolar para cezası ödemek zorunda oldukları bildirildi, pilotunda dahil olduğu geri kalan dört kişinin ise 10,000 dolarlık para cezasına ve 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Uluslararası Denizcilik Bürosu yaptığı bir açıklamada, korsanların 2010 yılında bir rekor kırarak 1,181 rehine ele geçirdiklerini, 53 gemiye el koyduklarını bildirdi, yapılan korsanlık olaylarından sadece dördü Somalili korsanlar tarafından gerçekleştirilmedi. Ancak son dönemde ticari gemilerin silahlı güvenlik gücü tutması ve bahri güçlerin korsanları durdurmak için daha fazla çalışması sebebiyle korsanlık olayları %30 düşüş gösterdi. Son dönemlerde bu tür korsan karşıtı güçlerin en son başarısı Alman savaş gemisi FGS Niedersachsen’ın korsan teknelerini batırması gösterildi.

London's Containerisation International haberina göre, korsanlar geçtiğimiz hafta iki gemiyi daha serbest bıraktı, gemilerin serbest bırakılması sebeplerinin fidyelerinin ödenmiş olması olarak düşünülürken bu serbest bırakmalarla el koyulan gemi sayısını 18’e düşürdüğü ifade edildi. Kargo gemisi Suez 317 gün sonrasında serbest bırakılırken bir başka kargo gemisi Susan K, 70 günlük esaretin ardındann serbest bırakıldığı belirtildi. Somalili korsanların elinde şu anda 400 rehine olduğu bildirilirken, 52 kişinin bir yıldan fazla bir süredir korsanların elinde olduğu belirtildi.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim