• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Son üç ayda Rusların sayısı 5 milyonu aştı

Son üç ayda Rusların sayısı 5 milyonu aştı
Rusya’dan giden turist sayısında bir miktar azalma olmasına rağmen Türkiye Ruslar için rakipsiz lider konumunu koruyor.

 

Yaz turizm sezonunun sonu olarak Eylül ayı kabul edilse de bir çok tur operatörü ve havayolu şirketi ilk sonuçlarını değerlendiriyor. Rusya Tur Operatörleri Derneği’nin açıklamasına göre, son üç ay içinde yurtdışında tatil yapan Rusların sayısı beş milyonu aştı. Rusya’dan giden turist sayısında bir miktar azalma olmasına rağmen Türkiye Ruslar için rakipsiz lider konumunu korumaktadır. Türkiye'deki yaz sezonu Rus tur operatörleri için bir yıl öncesi gibi karlı oldu. Coral Travel yetkilileri tur paketlerin normal fiyatlara ve iyi düzeyde satıldığına işaret ediyor. TUİ Rusya ofisinde ise Türkiye destinasyonundaki karlılık bu sezon geçen yıldan daha yüksek olduğunu söylediler.
 
Bazı havayolu şirketlerin yolcu sayısında da artış meydana geldi. Rusya çıkışlı yolcu sayısında önemli düzeyde artış gözlenen havayolu şirketleri arasında Türk Hava Yolları da var. THY Rusya Temsilciliği Başkanı Mefail Deribaş anlatıyor.
 
Biz eğer 2012 yılını 2011 yılı ile mukaise ederek değerlendirecek olursak THY Rusya açısından çok iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Daha Vnukovo’ya geçmeden de iyi neticeler almaya başlamıştık ama mart ayı itibariyle Vnukovo’ya geçtikten sonra aldığımız güzel neticeler çok daha hızlandı. Business yolcu sayımız yüzde 50 cıvarında bir artış gösterdi. Ekonomi sınıfı yolcularımızın sayısında da %30’luk bir artış var.Bunun dışında bu yılki koltuk doluluk oranlarımız geçen yıla göre %6-7 oranında artarak %84 seviyesine ulaşmıştır. Dolayısıyla biz bu seneki performansımızdan oldukça memnunüz ve iyi gittiğini düşünüyoruz.
 
Mefail Deribaş’a göre yolcu sayısındaki artış Rus turistlerin tercihlerinden başlayarak havayolunun hizmet kalitesi ve hatta havaalanının konumuna kadar birçok farklı faktöre bağlı.
 
Rus turistlerin Türkiye’yi çok sayıda 5 yıldızlı otel olması, lezzetli mutfağı ve iti servisten dolayı tecih ettiklerini düşünüyorum. Bugün artık zengin, zengin, hali vakti yerinde olan Ruslar da Türkiye’yi keşfetmiş bulunuyorlar. Türkiye’ye çok daha sık seyahat etmeye başladılar.Business sınıf yolcularımızın artışının bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir de Vnukovo’ya geçmemiz munasibatiyle yolcularımız havaalanına daha kolay ulaşabiliyorlar. Bunun yanı sıra Vnukovo daha modern bir hava alanı ve yolcularımız daha komforlu bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca koltuklarımızın konforunu artırmakta, servis seviyesini yükseltmekteyiz..Yeni uçaklar kullanmaktayız.
,
THY Vnukovo havaalanına taşınan ilk büyük çaplı uluslararası havayolu oldu. THY ardından Vnukovo’ya Alman Lufthansa şirketi de geçti. Bu havayollarının geçişi Vnukovo havaalanında yolcu trafiğinin artmasına ciddi oranda etkide bulundu. 2012 yılının ilk altı ay sonuçlarına göre Vnukovo yolcu sayısındaki büyüme oranı açısından diğer Moskova havaalanlarını geride bırakmıştı. Vnukovo havaalanında 2012 yılının ilk yarısı sonuçlarına göre yolcu trafiği 2011 yılının aynı dönemine göre % 19,7 oranında arttı. 
 
Bu arada, toplam yolcu hacmi açısından "Domodedovo" havaalanı liderlik konumunu korumaktadır. 2012 yılının ilk yarısında 12.345.000 yolcu bu havaalanını kullandı. Şeremetyevo havaalanından 11,5 milyon yolcu ve Vnukovo havaalanından ise 4 milyon 200 bin yolcu sefer etti. Yılın ilk yarısı sonuçlarına göre Moskova havaalanlarının navlun oranı da artmıştır. Vnukovo Rusya'daki en büyük ve en modern kargo terminaline sahiptir. 
 
Ancak, THY Rusya'daki Ocak-Ağustos kargo taşımacılığı performansı geçen yılın aynı dönemine göre daha düşük oranda gerçekleşti. Mefail Deribaş anlatıyor.
 
Maalesef bizim Vnukovo’ya geçişimizde Rusya’daki yük taşıma göstergelerimizde biraz düşüş oldu. Bunu da ben geçici bir düşüş olduğunu düşünüyorum. Gelecekte yolcuda olduğu gibi kargoda da çok başarılı olacağız diye düşünüyorum. Çünkü Vnukovo kargo kompleksi Rusya’nın en büyük ve en modern kompleksi. 
 
Henüz daha tam kapasite çalışamıyor. Bunun da sebebi daha önce kargo taşımacılığı ağırlıklı olarak Domodedovo’dan ve öncelikle de Şeremetyevo’dan yapıldığı için oralara acantalar ve yardımcı kuruluşlar ofislerini açmışlar. Vnukovo’ya da açmaları için biraz zaman gerekir. Ama kesin burada herşey iyi düzeyde olacak. Onun için biraz düşüş olsa da ben gelecekte bizim kargo taşımacılığımızın Vnukovo’da gelişeceğini düşünüyorum.
 
Mefail Deribaş’a göre Rusya havacılık pazarına olan güven THY’nin bu pazara daha aktif katılımını gerektirmektedir.
 
Bu senenin sonuna kadar Rusya’da 9. destinasyonu da açmayı planlıyoruz. Ondan sonra, iki ülke arasındaki anlaşmalar elverirse çok daha fazla noktaya uçmak istiyoruz doğrusu. Hem yeterli uçağımız var hem de kendimize çok güveniyoruz, nereye uçarsak uçalım yolcu bulucağımızdan eminiz. Henüz hangi noktaya uçacağımız tam belli değil. Ama bu Kuzey Kafkasya’da bir nokta olabilir veya Rusya’nın diğer bölgelerinde bir nokta olabilir.
 
Bununla birlikte Soçi’ye daha fazla uçmak istiyoruz. Uzun süren piyasa araştırması yaptık. 2014 yılındaki Olimpiyatların yapılmasının planlandığını bildiğimiz için yaptığımız araştırma bu destinasyonun gelecek vadettiğini gösterdi. Ve hakikaten düşündüğümüz gibi oldu. Şimdiden hatımız çok dolu. Maalesef sefer sayısını artıramıyoruz. Çünkü Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşma onu kısıtlıyor. Yani 3’ten fazla haftalık koyamıyoruz oraya maalesef halbuki biz şu anda Soçi’ye günlük uçabiliriz ama yapamıyoruz. İnşaalah bu anlaşma tekrar revize edilir ve günlük uçmaya başlarız.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim