• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Sovcomflot'un yüzde 50'si özelleşecek

Sovcomflot'un yüzde 50'si özelleşecek
Rusya hükümeti 2011-2013 yıllarında on adet stratejik devlet şirketini de kapsayan toplam 1 trilyon rublelik özelleştirme paketini onayladı.

Sovcomflot'un % 50 hissesi özelleştirilecek

Rusya hükümeti 2011-2013 yıllarında on adet stratejik devlet şirketini de kapsayan toplam 1 trilyon rublelik özelleştirme paketini onayladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, özelleştirme programının piyasa şartlarında yapılacağına vurgu yapıldı. Özelleştirilecek şirketler arasında devlet petrol şirketi Rosneft'in yüzde 25'lik hissesi, RusHydro hidroelektrik santral şirketinin yüzde 7,9'u, Federal Enerji Sistemleri Şirketi'nin yüzde 4,11'i, gemi üretim şirketi Sovcomflot'un yüzde 50'lik hissesi, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın yüzde 7,58'lik hissesi, VTB Bank'ın yüzde 35,5'i, Tahıl Birliği Şirketi'nin yüzde 100'ü, tarım alınında faaliyet gösteren Rosagroleasing'in yüzde 50'si, ve ülkenin dev demiryolları şirketi RZhD'nin de yüzde 25'lik hissesi yer alıyor. Plana göre Rusya'nın önemli şirketleri arasında yer alan Apatit, Prosveshchenye, S7 Airlines, Arkhangelsk balık şirketi, büyük iş makinası ve araçlar inşa eden UAZ ve onlarca şirket te özelleştirme kapsamında.

Özelleştirme paketi iki katına çıkabilir

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana gerçekleştiren en büyük özelleştirme paketinin genişletilerek yaklaşık 900 işletmeye çıkarılması gündemde. Beş yıllık süre için belirlenen ikinci aşama ile birlikte toplam rakam 1,8 trilyon ruble (60 milyar dolar) çıkabilir. Gelirlerle bütçe açığının kapatılması ve ekonomik modernizasyon sağlanacak.

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov hükümetin özelleştirme paketi ile ilgili son kararı aldığını, Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in onayının beklendiğini ifade etmişti. Rus televizyonlarına açıklamada bulunan Şuvalov, “İlk tahminlere göre tüm özelleştirme paketinin uygulanması durumunda devlet 1,8 trilyon ruble gelir elde edecek” değerlendirmesinde bulunmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim