• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Sur Yapı: HES ve RES’leri satabiliriz

Sur Yapı: HES ve RES’leri satabiliriz
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 32 MW’ı işletmede 100 MW’lik rüzgar ve hidroelektrik santrali portföylerini ileride satabileceklerini söyledi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 32 MW’ı işletmede 100 MW’lik rüzgar ve hidroelektrik santrali portföylerini ileride satabileceklerini söyledi.  

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul oyuncularından Sur Yapı, enerji yatırımlarına devam ediyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, Bloomberg BusinessWeek’ten Mehmet Erdoğan Elgin’e verdiği mülakatta enerji yatırımları hakkında da bilgi aktardı. Rüzgar ve hidroelektrik santrallerinden oluşan ve 32 megavat’lık (MW) kısmı işletmede toplam 100 megavat (MW) büyüklüğünde lisansları bulunduğunu aktaran Elmas, “Diğerlerinin de inşası devam ediyor ve 2020’ye kadar tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Enerjide hırslı ve çok büyük bir oyuncu olma peşinde olmadıklarını kaydeden Elmas, “Memleketin cari açık sorununu ortadan kaldırmasına destek vermek, faydalı bir iş yapmak için buradayız” diye konuştu. 

SATABİLİRİZ, HALKA AÇABİLİRİZ 

Ziya Altan Elmas, yatırımları tamamladıktan sonra, Sur Yapı’nın elektrik üretim portföyünü satmayı düşünüp düşünmedikleri sorusu üzerine şunları söyledi: 

“Evet olabilir. O da bir seçenek. Bir başka seçenek de halka arz olabilir. Belki bunu bütün projeler tamamlanmadan da yapabiliriz. Halihazırda 32 MW büyüklüğün bir finansal gücü var. Devam eden işler de var. Böyle bir halka arz da olabilir. Gayrimenkul tarafında dört-beş yıl önce böyle bir girişim düşündük ama olmamıştı.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim