• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Takografçılardan ''ağır kusur'' isteği geldi

Takografçılardan ''ağır kusur'' isteği geldi
Uluslararası Takografçılar Derneği Başkanı Mustafa Çobanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, takograf cihazlarındaki hilelerin önlenmesine yönelik çıkardığı yönetmeliğin halen hayata geçirilmediğini belirtti.

Takografçılardan ''ağır kusur'' isteği 

Uluslararası Takografçılar Derneği Başkanı Mustafa Çobanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, takograf cihazlarındaki hilelerin önlenmesine yönelik çıkardığı yönetmeliğin halen hayata geçirilmediğini belirtti.

Çobanlı, yaptığı açıklamada, tır, kamyon ve otobüs gibi karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazlarında yapılan çeşitli hilelerle, can ve mal kaybına davetiye çıkarıldığını belirtti.

Takograf cihazlarında yapılan hileler ile hız limitlerinin üstünde giden araçların yasal hız sınırında gidiyormuş gibi gösterildiğini ifade eden Çobanlı, bu durumun araç muayenesinde tespit edilmesi halinde ''hafif kusur'' olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, takograf kusurlarının araç muayenelerinde ağır kusur olarak değerlendirilmesi için yönetmelik yayımladığını hatırlatan Çobanlı, şunları kaydetti:

''Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayımladığı 12 Ocak tarihli 'Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliği'nde, takograf cihazının kalibrasyonunun yapılmamasının araç muayenelerinde 'ağır kusur' sayılması istendi. Yönetmelikte, bu konuda gerekli düzenlemenin yapılması için 15 Mart'a kadar süre tanındı.

Ancak, halen araç muayene istasyonlarında bu yönetmelik hayata geçirilmedi. Bakanlığın çalışması çok önemli bir gelişme ve takografçılar olarak bakanlığın bu girişimine destek veriyoruz.

Ancak, takograf cihazlarındaki hilelerin önlenmesine yönelik bu yönetmeliğin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu yönetmelik halen uygulanmıyor ve muayene istasyonları takograflardaki hileleri halen hafif kusur olarak değerlendiriyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın bir an önce harekete geçmesi ve muayene istasyonlarındaki kriterlerin değiştirilmesi gerekiyor.''

''40 bin araç tehlike saçıyor''

''Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliği''nde uygulama tarihi olarak belirtilen 15 Marttan sonra yaklaşık 40 bin aracın muayene istasyonlarından geçtiğini, ancak bunlarda takograf cihazlarına yönelik hilelerin ağır kusur olarak değerlendirilmediğini ileri süren Çobanlı, ''Yollarda tehlike saçan bu araçların yeniden muayeneye çağrılmaları ve muayene istasyonlarındaki kriterlerin yönetmeliğe göre düzenlenmesi için suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim