• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Taksim’de "Hayatı Aydınlat"tı

Taksim’de "Hayatı Aydınlat"tı
CK Enerji çalışanlarının destek verdiği "Hayatı Aydınlat Konserleri"nden elde edilen gelirle kurulan akülü sandalye şarj istasyonlarına bir halka da Taksim’de eklendi.

Taksim Meydanı’ndaki yeni istasyonla birlikte İstanbul Avrupa Yakası’nda akülü sandalye şarj istasyonu sayısının 14’e ulaştığını söyleyen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal: “Hedefimiz 2019 sonuna kadar bu rakamı 25’e çıkarmak” dedi.

Türkiye’nin perakende elektrik satış sektörünün öncü şirketlerini aynı çatı altında toplayan CK Enerji tarafından 2016’da başlatılan ‘Hayatı Aydınlat Projesi’ çerçevesinde Taksim Meydanı’nda da ‘engelleri kaldıran’ bir adım atıldı.

CK Enerji çalışanlarının sesleri ile destek verdiği ‘Hayatı Aydınlat Konserleri’nden elde edilen gelirle kurulan akülü şarj istasyonlarına son halka Taksim’de eklendi. 1 Aralık Cumartesi günü törenle hizmete açılan şarj istasyonu ile birlikte CK Enerji’nin İstanbul Avrupa Yakası’nda kurduğu akülü şarj istasyonu sayısı da 14’e ulaştı. Taksi Meydanı’ndaki istasyonla Türkiye’nin ‘özel insanları’, İstiklal Caddesi’nde enerjisiz kalma korkusu yaşamadan, akülü sandalyelerini ücretsiz olarak şarj edebilecek.

2019 SONUNDA SAYI 25’E ÇIKACAK

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal da, “Bedensel engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde yer alması hedefi ve çalışanlarımızın desteğiyle başlayan projemizin ulaştığı nokta bize büyük bir mutluluk veriyor. Hayatı Aydınlat Projesi kapsamında; bugüne kadar biri CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürlüğü’nün önünde, 12’si metro duraklarında olmak üzere 13 akülü sandalye şarj istasyonu kurduk.

Beyoğlu Belediyesi’nin verdiği destekle bugün Taksim’de devreye aldığımız istasyonla sayı 14’e ulaşmış oldu. Hedefimiz 2019 sonuna kadar İstanbul Avrupa Yakası’ndaki akülü sandalye şarj istasyonu sayısını 25’e çıkarmak.3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli kardeşlerimizin bu küçük hediyeden mutlu olması, onların hayatının kolaylaşması bizi de çok mutlu edecek” değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF 140 KİLOMETRELİK ENGELSİZ GÜZERGÂH

Toplam 13 akülü sandalye şarj istasyonu ile metro hattında 54 kilometre, metrobüs hattında da 52 kilometrelik bir alanı engelsiz yaşamın içine aldıklarını dile getiren Bakal sözlerine şöyle devam etti: “Toplam 106 kilometrelik bir alanda engelli vatandaşlarımız akülü şarj istasyonlarına ulaşabiliyorlar.

2019 sonuna kadar devreye alacağımız akülü sandalye şarj istasyonları tramvay hatlarındaki 32,7 kilometrelik alanı kapsayacak. Böylece 2019 sonunda engelli vatandaşlarımız metro, metrobüs ve tramvay hatları üzerindeki 25 akülü sandalye şarj istasyonu ile yaklaşık 140 kilometrelik bir güzergahta, enerji kesintisi sorunu yaşamadan akülü sandalyeleri ile yol alabilecek.”

SIRADA KASIMPAŞA VAR

CK Enerji’nin Hayatı Aydınlat Projesi çerçevesinde düzenlenen ‘Hayatı Aydınlat Konserleri’nin beşincisi 24 Eylül Pazartesi gecesi Grand Pera Emek Sahnesi’ndeki gerçekleştirilmişti. Günhan Özmen yönetiminde ve ünlü şarkıcı, söz yazarı Selami Şahin eşliğinde düzenlenen ve mekan sponsorluğunu Beyoğlu Belediyesi’nin üstlendiği konserden elde edilen gelirle 12’si İstanbul Avrupa Yakası, ikisi Antalya, biri Sivas’ta olmak üzere toplam 15 akülü sandalye şarj istasyonu kurulması planlanıyordu.

Taksim’deki istasyon ile birlikte İstanbul Avrupa Yakası’nda yeni istasyonların kurulmasına da başlanmış oldu. Bundan sonraki hedef ise en kısa sürede Kasımpaşa’da akülü sandalye şarj istasyonu kurmak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim