• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

'Taleplere karşılıksız kalmadık, onlara pozitif bir ayrımcılık yaptık'

'Taleplere karşılıksız kalmadık, onlara pozitif bir ayrımcılık yaptık'
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, 'pembe trambüs' uygulamasına ilişkin, "Kız çocuklarımız, kendilerine özel otobüs, trambüs için bir kampanya başlatmışlardı. Biz de bu taleplere karşılıksız kalmadık, onlara pozitif ayrımcılık yaptık." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başlatmayı planladıkları "pembe trambüs" uygulamasına ilişkin "Kız çocuklarımız, kendilerine özel otobüs, trambüs tahsisleriyle ilgili bir kampanya başlatmışlardı. Biz de çocuklarımızın bu taleplerine karşılıksız kalmadık onlara pozitif bir ayrımcılık yaptık aslında." dedi.

Çakır,  yaptığı açıklamada, toplu taşımanın şehirler için önemli olduğunu, bu konuda vatandaşların memnuniyetini daha da artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kentte 200'e yakın otobüs ve 12 trambüs olduğunu hatırlatan Çakır, 10 yeni trambüs alacaklarını ve şehrin doğu-batı hattında 18 kilometrelik alanda çalışan 25 metrelik araçların sayısının 22'ye çıkacağını kaydetti.

"22 trambüsten 2'si pembebüs olarak hizmete girecek"

Trambüslerin şehrin batı yakasından İnönü Üniversitesine kadar gittiğini anlatan Çakır, öğrencilerin büyük bölümünün trambüsler ile üniversiteye ulaştığını ifade etti. Çakır, şunları söyledi:

"Yeni gelecek trambüsler ile oradaki toplu taşımada ciddi bir rahatlama sağlanacak. Yolcuların fazla olduğu saatlerde büyük izdiham oluyor. Bundan dolayı da öğrencilerimizin başlattığı bir kampanya vardı. Özellikle kız çocuklarımız, kendilerine özel otobüs, trambüs tahsisleriyle ilgili bir kampanya başlatmışlardı. Biz de çocuklarımızın bu taleplerine karşılıksız kalmadık, onlara pozitif bir ayrımcılık yaptık aslında. Japonya gibi birçok gelişmiş ülkede böyle yoğun noktalarda özellikle üniversite hatları gibi yerlerde bu uygulamalar yapılabiliyor. Biz de bunu kadınlara yönelik, bayan öğrencilerimize yönelik pozitif ayrımcılık olarak onların daha rahat etmesi adına uyguladık. İnşallah önümüzdeki aylar içerisine gelecek. Çok ciddi manada olumlu tepkiler aldık ama böyle kafası çok basmayanlar da olayı çok farklı mecralara çekmeye çalışıyorlar. Tabii biz onlara cevap vermeyi de uygun görmüyoruz. Dolayısıyla o çocuklarımızın hakkı olan, kendilerine özel o yoğun saatlerde trambüslerini kullanabilecekler. Tabii toplamda 22 tane trambüsümüz olacak. 2 tanesi bu amaçlı."

Özellikle kadınlar tarafından kampanya yapıldığını, sosyal medyadaki yoğun talep üzerine yeni gelecek trambüslerden 2'sinin kadınlara hizmet vereceğini kaydeden Çakır, bu uygulamanın doğru olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da hükümet olarak her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık yönünde çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Çalışmalar kapsamında Çakır'ın büyük bir ihtiyacı giderdiğini anlatan Kahtalı, "Sosyal medyada, üniversiteye gittiklerinde kız çocuklarımız özelikle sabah ve akşam saatlerinde çok büyük yoğunluk olduğunu, bundan rahatsızlık olduğunu dile getiriyorlardı. Çoğunun talebinin haklı olduğunu gördü başkanım ve o hatta yeni gelecek 10 trambüsten 2'si pembebüs olarak hizmete girecek. Bizim burada kimse arasında ayrım yapma gibi bir niyetimiz yok. Sadece burada sıkıntı duyduğunu ifade eden çocuklarımızın ihtiyacını giderdik." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim