• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Tarihi Hulda gemisini 10 bin kişi ziyaret etti

Tarihi Hulda gemisini 10 bin kişi ziyaret etti
Hulda Festivali’nin sürdüğü 2 ay süresince Hulda’yı yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. 4 bin 600 öğrenci bilim ve sanat konulu atölye çalışmalarına katıldı.

Tarihi Hulda gemisini 10 bin kişi ziyaret etti

Hulda Festivali’nin sürdüğü 2 ay süresince Hulda’yı yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti. 4 bin 600 öğrenci bilim ve sanat konulu atölye çalışmalarına katıldı.

İlhan Koman Kültür ve Sanat Vakfı"nın tanınmış heykel sanatçısı İlhan Koman"ın sanat anlayışından esinlenerek tasarlayıp tüm Avrupa"da on dört proje ortağıyla koordine ettiği Hulda Festivali"nin, 21 Eylül"de İstanbul"da başlayan etkinlikleri 23 Kasım 2010 Salı günü sona erdi. Festivalin İstanbul etkinlikleri kapsamında iki ay boyunca çeşitli sergi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Festival çerçevesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi"nde İlhan Koman Sergisi, MSGSÜ Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi"nde “Artscist” Üniversite öğrencileri arasında Bilimsel Sanat Yarışması Sergisi, Plato Sanat"ta Hulda Festivali Sanata ve Bilime Yolculuk Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Yelken Okulu Hasköy"de Sanat ve Bilim Atölyeleri ve Hulda üzerinde İlhan Koman Bilimsel Yapıtlar Sergisi yer aldı.

Hasköy"de demirleyen M/S Hulda üzerinde ve eğitim çadırında 25 Eylül 2010 Cumartesi günü başlayan sergi ve atölye çalışmalarına İstanbul"daki okullar büyük ilgi gösterdi. Bilimsel olguların müfredata uygun olarak yenilikçi bir yaklaşımla işlendiği 6-13 ve 14-18 yaş gruplarına yönelik; Yüzen Heykeller, Denizlerde Yaşam, Enerji, DNA Modellemesi, Kimya Seti, 5 Duyu konu başlıklı atölye çalışmalarına yaklaşık 4.600 öğrenci katıldı. Hulda üzerindeki sergiyi de 5.400 kişi ziyaret etti.

Hulda Festivali, Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı"nın “Toplumda Bilim” alanında, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı"nın “Denizcilik Etkinlikleri” alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İsveç Konsolosluğu, Garanti Bankası ve Chrest Vakfı"nın mali desteklerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı ile ilgili kentlerdeki elçilik ve konsolosluklarımızın, yerel belediye ve liman idarelerinin destekleri ve birçok yerel kuruluşun yanı sıra Türkiye"den The Marmara Hotels & Residences, Vinkara, Terminal, Dedeman, TNT, CSD(Sivil Toplum Diyaloğu)"nin aynî katkılarıyla, Hulda Festivali"nin Hasköy"de yapılan sergi ve atölye etkinlikleri Beyoğlu Belediyesi"nin destekleriyle gerçekleştirildi. Hulda"nın bundan sonra Türkiye"de kalması ve kültür, sanat, bilim ve denizciliğe hizmet edebilmesi için Koman Vakfı destek aramalarını sürdürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim