• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Tarihin en büyük siparişine hazırlanıyorlar!

Tarihin en büyük siparişine hazırlanıyorlar!
ABD merkezli Delta Air Lines, tarihin en büyük uçak siparişini vermek için görüşmelere başlayacak.

Tarihin en büyük siparişine hazırlanıyorlar!

ABD merkezli Delta Air Lines, tarihin en büyük uçak siparişini vermek için görüşmelere başlayacak.

Yurtiçi uçak filosunun nerdeyse tamamını değiştirmek isteyen dünyanın en büyük ikinci havayolu şirketi Amerikalı Delta Air Lines, Airbus, Boeing ve Douglas şirketleriyle görüşmelere başladı. Tek bir şirkete ait 400 uçağı aşan sipariş listesi, Boeing ve Airbus'u rahatlatacak.

Air Transport World dergisinin haberine göre Delta, bu yıl içinde 200'ü opsiyonlu, 200 kesin uçak siparişi verecek. Bu yeni siparişin ilk teslimatları 2013'de başlayacak.

Delta bu siparişi tek şirkete verecek olursa, ayrıca bir rekora imza atacak: Tek bir şirkete verilen en büyük sipariş, şimdiye kadar Airbus şirketinden 180 adet A320 uçağı sipariş eden Hindistanlı IndiGo havayollarına ait.
Daha önce yazılan ve bu hafta açıklanan Delta şirket içi yazışmalarına göre, 200 adet eski tip standart gövdeli (Narrowbodies) uçaklar ya satılacak ya da kiralanacak ama mutlaka değiştirilecek. Bu uçaklar arasında McDonnel Douglas DC-9, Boeing 757-200 ve eski tip Airbus A320'ler bulunuyor.

Delta Air Filo Hareketi ve Stratejisi Başkan Yardımcısı Nat Pieper, “Eski tip uçaklar verimli çalışmıyorlar. Bu nedenle uzun vadeli daha verimli olabilmemiz için bu uçakları değiştirmemiz lazım. Zaten geçen birkaç sene içinde yurtdışı sefer yapan uçaklarımızın 60 tanesini yenilemiştik. Şimdi sıra yurtiçi seferleri yapan uçaklarımızda” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim