• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Tatilciler 'son dakika'da hızlandı

Tatilciler 'son dakika'da hızlandı
Bayram tatiliyle birlikte hareketlenen turizm sektörü, son dakika kampanyalarına gösterilen yoğun ilgiyle birlikte hız kazandı. Tatilciler, rotalarını Side, Kemer, Alanya ve Ege sahillerine çevirdi.

Bayram tatiliyle birlikte yaz dönemine iyi bir başlangıç yapan turizm sektörü, son dakika kampanyalarına gösterilen yoğun ilgiyle daha da hız kazandı. Antalya’nın bazı bölgelerinde yüzde 100’e varan doluluk oranlarına ulaşılırken, tatilciler rotalarını Side, Kemer, Alanya ve Ege sahillerine çevirdi. Türkiye’nin önde gelen turizm portallarından tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, son dakika kampanyaları ve sezonda öne çıkan yurt içi - yurt dışı lokasyonlar hakkında bilgi verdi.

Son dakikacıların fiyat aralığı 220 - 300 TL

Bu yıl 12 Haziran’da başlayan son dakika kampanyalarına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Koray Küçükyılmaz, yüzde 40’a varan indirimler ile birlikte yurt içinde gecelik kişi başı 52 TL’den başlayan fiyatlarla tatil satın almanın mümkün olduğunu belirtti. Küçükyılmaz, “Özellikle Belek ve Lara bölgelerine gösterilen yoğun ilgi sonucu birçok tesis son dakika kampanyalarını bitirdi. Side, Kemer, Alanya, Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Marmaris bölgelerine ise yoğun bir talep söz konusu. Buna yabancı turistlerin ilgisi de eklenince, son dakika kampanyalarındaki indirim oranları hızla düşüyor veya sonlandırılıyor. Bu nedenle tatilini henüz planlamamış olanlara, yüksek indirimden faydalanmaları için acele etmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 
tatilsepeti.com’un verilerine göre, son dakika kampanyalarından yararlanan tatilciler, hizmet kalitesi yüksek, fiyatları uygun tesisleri tercih ediyor. Bu segmentin fiyat aralığı ise, gecelik kişi başı 220 TL ila 300 TL arasında değişiyor.

Yabancı turistin tercihi Antalya

Son dakika kampanyalarının bazı tesislerde tamamlanmasında en önemli etkenlerden biri de, yabancı turistlerin gösterdiği yoğun ilgi. Başta Rusya vatandaşları olmak üzere ülkemizi ziyaret eden turistler, özellikle Antalya’daki turizmcilerin yüzünü güldürüyor.

Yerli turist Yunanistan vizesi randevusu için bir ay bekliyor!

Türk tatilciler yaz döneminde Antalya ve Ege sahillerinin yanı sıra, yurt dışı turlarını da tercih ediyor. Yunanistan ve Yunan Adaları’na gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bu ülkeye yapılan vize başvurularının randevuları yaklaşık bir ay sonraya verilebiliyor. Yeni destinasyonlar keşfetmek isteyenler ise, kişi başı 59 eurodan başlayan Romanya Şatolar Turu’na büyük ilgi gösteriyor. Vizesiz turlarda da, başta kişi başı 249 eurodan başlayan Ukrayna - Odessa Turu olmak üzere, Tayland, Budva ve Balkan turları, yerli turistlerin yurt dışı tatil seçenekleri arasında yer alıyor.

Vizesiz Yunanistan için son fırsat: Gemi turları

Bu sene Yunanistan’ın uyguladığı yeni politikayla birlikte vizesiz Yunan Adaları turları yalnızca Ağustos ayında gerçekleşecek. Aileler, gençler ve balayına çıkan çiftlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan bu turlar, tatilsepeti.com’da kişi başı 980 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim