• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Tatlog Lojistik'ten yeni yatırım

Tatlog Lojistik'ten yeni yatırım
Mersin ve Adana bölgesine hizmet vermek için 2012 yılında 10 bin metrekare alan üzerine kurulan Tatlog Lojistik, 2016 yılına yeni yatırımlarla giriyor.

Tatlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, 2012 yılında gümrüklü depolama hizmeti ile sektörde faaliyet göstermeye başladıklarını belirterek, "Mersin merkezli olarak hizmet veren firmamız, her geçen yıl müşterilerimizin gereksinimlerini değerlendirerek yatırımlarına yön verdi. 2012 yılında 10 bin metrekare alan üzerinde hizmete başlayan Tatlog Lojistik olarak, 2016 yılına Mersin’in hak ettiği hijyen, teknolojik alt yapılı modern tesislerin yatırımlarını sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

2014 yılı içerisinde Tatlog Lojistik merkez depolama alanının genişletilmesi adına alınan arsa, 2015 yılı içerisinde inşaatına başlanarak 38 bin metrekare üzerine 14 bin metrekare kapalı depolama alanı ile hizmet vermeye başladı. Tatlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, şu anda toplamda 61 bin metrekare alan üzerinde 25 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiklerini ifade ederek, "Bölgenin lojistik üssü olan Mersin’e yaptığımız son yatırımda 8 adet 5 bin ton kapasiteli silo inşa ederek, toplamda 40 bin ton kapasiteli silo hedefimize ulaştık. Bu siloların saatte 400 ton ürün yükleme ve boşaltma kapasitesi bulunuyor. Firmaların ürünlerini tam güvenli ortamda depolamak, ürünlerin değerini korumak ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyete başlayan firmamız, son yaptığımız yatırımlar ile birlikte bölgede lider konuma ulaştı. Şu an tesis olarak hem soğuk hava hem kuru raf ve hem de açık saha dökme ürün depolaması hizmetlerinde ilimizde tekiz. Yaptığımız son yatırımda yangın sistemlerinden tutun, aklınıza gelebilecek her türlü detayda son teknoloji kullanıldı. Depo yüksekliği 14 metre olan alanda, 33 rampa ile aynı anda 33 araca hizmet verebiliyoruz" diye konuştu.

İSTİHDAM SAYISI ARTTI

Bu yatırımları yaparken kendilerini en çok mutlu eden konunun istihdam sayılarının artması olduğunu vurgulayan Memiş, "Memişoğlu Grup bünyesinde faaliyet gösteren tüm firmalarımız adına yaptığımız her yatırımda istihdam sayılarının artıyor olması, grubumuz adına büyük gurur kaynağı. Tatlog Lojistik olarak yaptığımız bu yatırım ile istihdam sayımız 50’ye yükseldi. 2016 yılında da Memişoğlu Grup olarak bölgemize yapacağımız yatırımları sürdüreceğiz. Mevcutta kontrat lojistik adı altında firmaların kendi taleplerine uygun depo inşa işine de başlayarak, geçtiğimiz günlerde 5 bin metrekare alan üzerine temeli atılan projemiz ile sektörde yeni bir atılım gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz kontrat lojistik modeli ile özmalı bize ait olmak üzere depolarımızı uzun vadede kiraya vereceğiz. Bu sistemin de bölgemizde ilk kez bizim tarafımızdan gerçekleştirildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TAM TEŞEKKÜLLÜ LOJİSTİK FİRMASI OLDUK"

2015 yılı içerisinde yaptıkları istihdamlarla lojistik servislerinin arttığına dikkat çeken Memiş, "Müşterilerimize tam anlamıyla servis vermek amacıyla kara nakliyesi, deniz nakliyesi ve hava kargo servislerine de cevap verebileceğiz. Müşterilerimiz artık tek bir elden tüm lojistik faaliyetlerini uygun maliyetlerde firmamızdan temin edebilecekler" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim