• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

TBMM Komisyonu Turkcell’i ziyaret etti

TBMM Komisyonu Turkcell’i ziyaret etti
TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu üyeleri, Turkcell Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Turkcell’i ziyaret etti 

TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu üyeleri, Turkcell Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Komisyon, Turkcell ve Turkcell Superonline yetkililerinden bilgi güvenliği ve güvenli internet kullanımı ile ilgili önlemler ve genel faaliyetler hakkında bilgi aldı. 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar Başkanlığındaki TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu’nu 25 Mayıs Cuma günü Turkcell Genel Merkezi’nde ağırladı.

Turkcell Kurumsal Strateji ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe ve Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Başkan Ünüvar ve komisyon üyelerine Turkcell ve Turkcell Superonline’nın genel faaliyetleri ile güvenli internet kullanımı ve bilgi güvenliğine ilişkin uygulama ve önlemler konusunda bilgi verdi.

“Ziyarette konuşan Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar şunları söyledi: “Komisyon olarak bilişim sektörü ve internet kullanımının etkileri olmak üzere her iki alanda da yoğun olarak çalışıyoruz. İnternet kullanımının özellikle çocuklar üzerindeki etkileri ve yarattığı internet bağımlılığı gibi konuları inceliyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında da sektör temsilcilerini dinleyerek, faaliyetleri hakkında bilgi alıyoruz. İnternete dokunmayan sektörün ve kesimin kalmadığı bir dünyadayız.  İnternet ciddi bir fırsat olduğu kadar, aynı zamanda da önemli bir risk faktörü olabiliyor. Biz de internetin yarattığı fırsatların artırılması ve yaratabileceği risklerin ise azaltılması için çalışıyoruz.”

Turkcell Kurumsal Strateji ve Regülasyonlar’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe, komisyon üyelerine yaptığı konuşmada mobil internet kullanımındaki artışa dikkat çekerek bu süreçte güvenli internet seçeneğinin kullanıcı açısından önemini vurguladı. Çataltepe sözlerine şöyle devam etti:

“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yayınladığı, Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usül ve Esaslar ile ilgili kurul kararı gereğince, çalışmalarımızı en kısa sürede tamamladık ve 22 Kasım itibarıyla güvenli internet hizmetini mobil internet müşterilerimize sunmaya başladık. Dileyen tüm Turkcell ve Turkcell Superonline müşterileri, güvenli internet hizmeti kapsamında ücretsiz olarak sunduğumuz çocuk ve aile profillerinden kendi talepleri doğrultusunda faydalanabiliyor. Böylece müşterilerimiz internet üzerinden gelebileceğini düşündüğü olumsuz etkilerden kendi istekleri doğrultusunda korunarak, kendilerini güvende hissettikleri filitreleri kullanabilir hale geldiler. Tabii, bu hizmeti talep etmeyen müşterilerimiz de mevcut kullanımlarına herhangi bir değişiklik olmadan devam edebiliyor. Bu seçeneklere sahip olmanın bir tüketici hakkı olduğunu düşünüyor, üzerimize düşen görevi bu sorumlulukla yerine getiriyoruz.”

Bilgi güvenliği konusuna da değinen Tayfun Çataltepe, “Turkcell olarak güvenli internet kullanımı kadar bilgi güvenliğine de büyük önem veriyoruz. BTK’nın “Elektronik Haberleşme Güvenliği” Yönetmeliği gereği , fiziksel alan güvenliği, veri güvenliği, donanım-yazılım güvenliği ve güvenilirliği ile personel güvenilirliğinin sağlanması için tehditlerden ve zafiyetlerden kaynaklanan risklerin bertaraf edilmesi veya azaltılmasına ilişkin tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. 2008 yılından beri bu kapsamdaki TS ISO/IEC  27001 standardına uygunluk şartını karşılıyoruz.” dedi.

Çataltepe, Turkcell olarak, 2010 yılında BTK ve TÜBİTAK-Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’nün (UEKAE) liderliğinde düzenlenen “Ulusal Bilgi Güvenliği Tatbikatı”na da katıldıklarını hatırlatarak Müşterilerimizin bilgi güvenliği için gerekli önlemleri alarak yükümlülüklerimizi yerine getirirken, en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı da devam ettiriyoruz.” diye konuştu.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise internet alanında teknolojinin geldiği son nokta olan fiber interneti dünyayla aynı anda Türkiye’ye getirdiklerini ve yaptıkları yatırımlarla artık Türkiye’nin uluslararası arenada fiber internet liderleri arasında sayıldığını belirtti. Erkan sözlerine şöyle devam etti:

“ Ülkemizin internet alanındaki öncülüğünü devam ettirmek, Türkiye’yi daha ileri seviyelere taşımak için yatırımlarımıza aynı hızla devam ediyoruz ve güvenli internet hizmetini ilk günden beri veriyoruz. Bu alanda da üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim