• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

TCG Barbaros gemisi Cidde'ye gidiyor

TCG Barbaros gemisi Cidde'ye gidiyor
30 Mayıs'ta Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığından denize açılan Türk donanmasına ait bir savaş gemisiyle bir lojistik destek gemisi, 26-27 Temmuz tarihlerinde Cidde ve Yanbu limanlarını ziyaret edecek.

TCG Barbaros gemisi Cidde'ye gidiyor

Uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak, bölge ülkeleriyle ikili ilişkileri ve karşılıklı iş birliğini geliştirmek amacıyla 30 Mayıs'ta Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığından denize açılan Türk donanmasına ait bir savaş gemisiyle bir lojistik destek gemisi, 26-27 Temmuz tarihlerinde Cidde ve Yanbu limanlarına gelecek.

Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğuyla mücadele harekatı icra etmek, bölgede icra edilen NATO ve çok uluslu harekatlara destek sağlamak, bölge ülkeleriyle eğitim ve liman ziyaretleri yaparak ikili ilişkiler geliştirmek amacıyla denize açılan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul komutasındaki Türk Deniz g-Görev Grubu, TCG Barbaros (F-244), TCG Gemlik (F-492) ve TCG Gelibolu (F-493) firkateynleriyle gemilere denizde ikmal desteği sağlayan TCG Yarbay Kudret Güngör (A-595) lojistik destek gemilerinden oluşuyor.

26 Temmuz'da Cidde Limanı'na gelmesi planlanan TCG Barbaros Gemisi, 27 Temmuz'da 17.00-20.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Daha önce Umman'ın Muskat, Bahreyn'in Manama, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai, Katar'ın Doha, Pakistan'ın Karaçi, Hindistan'ın Bombay limanlarına uğrayan Türk savaş gemileri, bundan sonra Yemen'in Hudeyde ve Ürdün'ün Akabe limanlarını ziyaret edecek.

Türk deniz görev grubunun, 8 Ağustos'ta Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim