• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Temeli 20 yıl önce atılan barajda sona doğru

Temeli 20 yıl önce atılan barajda sona doğru
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

DSİ 72. Şube Müdürü Mehmet Karaca, ilçeye bağlı Alpudere köyünde 1996 yılında yapımına başlanan Alpu Barajı inşaatının yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle bir süre sonra durduğunu, baraj inşaatını üstlenen müteahhidin sözleşmesinin de feshedildiğini söyledi.

Baraj inşaatı için yeniden ihaleye çıkıldığını bildiren Karaca, 2016 yılının başında yeni bir firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldığını belirtti.

Firmanın baraj inşaatını tamamlamak için hızla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Karaca, "Uzun yıllardır süren Alpu Barajı'nın inşaatını bu sene sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Yürütülen çalışmalar sonucunda baraj inşaatının yüzde 85'ine yakını tamamlandı. Bu yıl inşaatın bitirilerek 2017 yılında su tutulmaya başlanmasını planlıyoruz. Baraj bittikten sonra ilçedeki 3 bin hektarlık tarım alanı sulanacak." diye konuştu.

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol ise barajın yöredeki çiftçilere pek çok fayda sağlayacağını vurgulayarak, "Çiftçilerimiz şu anda kazancı az olan buğday, arpa ve pancar gibi ürünler ekiyor. Bu baraj ile ilçemizdeki tarım arazilerinin yarısı sulanacak. Diğer bölgelerin sulanması için bir baraj projesi daha yaptık. Böylece burada katma değeri yüksek ürünler yetiştirilebilecek. Alpu ile yeni planladığımız barajın faaliyete geçmesiyle Sulusaray'ın ikinci Kazova (İl merkezinden başlayıp Turhal ve Zile ovalarına doğru genişleyen, verimli arazileri bulunan bir çöküntü ovası) olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Firma yetkilisi Celal Şimşek de baraj inşaatının bu sene başında ihalesini aldıklarını dile getirerek, "İhaleyi aldıktan sonra çalışmalara başladık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Baraj inşaatını 2016 yılının sonunda bitirmeyi, 2017 yılında da su tutmayı hedefliyoruz. Baraj inşaatının yüzde 85'ini bitirdik." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim