• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Termik santralde çevre iznine tarih sınırı

Termik santralde çevre iznine tarih sınırı
Özelleştirme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığına bakılmaksızın, termik santrallerinin çevre iznini alma süresi 31 Aralık 2017 tarihini geçemeyecek.

Termik santralde çevre iznine tarih sınırı

Özelleştirme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığına bakılmaksızın, termik santrallerinin çevre iznini alma süresi 31 Aralık 2017 tarihini geçemeyecek.

Atmosfere emisyon veren her bir ünite veya üniteler bütününden oluşan tesislerin işletmecileri, hava kalitesi ölçüm istasyonu sonuçlarının çevrimiçi izlenmesine imkan verecek donanımları kurmakla mükellef olacak.

Özelleştirme sürecindeki termik santrallerden 31 Aralık 2011 tarihine kadar bu koşullara uygun hale getirilmemiş olanların özelleştirme sürecine ilişkin planlamanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca bildirilmesi gerekecek. Özelleştirme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığına bakılmaksızın, termik santrallerinin çevre iznini alma süresi 31 Aralık 2017 tarihini geçemeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre atmosfere emisyon veren her bir ünite veya üniteler bütününden oluşan tesislerin (makineler, aletler ve diğer sabit düzenekleri, üzerinde madde depolanan, boşaltılan ve iş yapılan yerler) işletmecileri, hava kalitesi ölçüm istasyonu sonuçlarının çevrimiçi izlenmesine imkan verecek donanımları kurmakla mükellef olacak.

Özelleştirme sürecindeki termik santrallerden 31 Aralık 2011 tarihine kadar bu koşullara uygun hale getirilmemiş olanların özelleştirme sürecine ilişkin planlamanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirilmesi ve özelleştirilmesi öncesinde, işletmelerin bu Yönetmelik hükümlerine uygunluğunun sağlanması ve işletmecilerinin bu çerçevede alacakları tedbirlere ilişkin planlamalarını Bakanlığa sunmaları gerekecek. Bu kapsamdaki tesislerin işletmecileri, özelleştirme sürecinin tamamlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde iş termin planlarını sunmak ve en geç iki yıl içerisinde çevre izni almak zorunda olacak. Özelleştirme sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığına bakılmaksızın, bu tesisler için çevre iznini alma süresi 31 Aralık 2017 tarihini geçemeyecek. Tesis etki alanında yönetmelik ekinde belinlenen hava kalitesi sınır değerleri sağlanamadığı takdirde yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanacak. Hava kalitesi ile ilgili kritik koşulların ortaya çıkması halinde toplam emisyon sınırlaması ile ilgili hükümler geçerli olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim