• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Tersan, Altın Çıpa ile ödüllendirildi

Tersan, Altın Çıpa ile ödüllendirildi
Türk gemi inşa sanayisine yeni pazarlar açan Tersan-Boğaziçi Tersanesi, Altın Çıpa Jüri Heyeti tarafından ‘Yeni Gemi İnşa’ kategorisinde 2010 yılının en başarılı tersanesi seçildi.

Tersan, Altın Çıpa ile ödüllendirildi

Uzun yıllar Tuzla’da faaliyet gösteren Tersan Tersanecilik, gemi inşa tecrübesini Yalova-Altınova’ya taşıdı ve Türkiye’nin en büyük tersanesi olan Boğaziçi Tersanesi’ni hayata geçirdi.

Ticari gemilere talebin azalmasının ardından özel amaçlı gemi tiplerine yönelen Tersane, pazarlama stratejisiyle Norveçlilerin Türk tersanelerine yönelmesini sağladı. Norveç dışında anahtar teslim inşa edilen ilk gemiyi tamamlayıp sahibine teslim eden Tersan, LNG ile çalışan ticari gemiyi suya indirerek bir ilke de imza atmış oldu. 220 dönüm üzerinde kurulu Boğaziçi Tersanesi, bu yıl dört farklı Norveçli firma ile de beş adet balıkçı gemisi için sözleşmesi imzaladı. Tersan, Norveçli Bergen Tersanesi’ne ait bir platform destek gemisini önümüzdeki aylarda kabuki olarak Yalova’ya getirip donatımını Türkiye’de yaparak bir ilke daha imza atacak. Türk gemi inşa sanayisine yeni pazarlar açan Tersan-Boğaziçi Tersanesi, Altın Çıpa Jüri Heyeti tarafından ‘Yeni Gemi İnşa’ kategorisinde 2010 yılının en başarılı tersanesi seçildi. Tersan Tersanesi Genel Müdürü Engin Oktay'a ödülünü MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak takdim etti.

MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak yaptığı konuşmada, 30 yılını tersaneciliğe vermiş biri olarak bu başarının çok önemli olduğunu belirtti. 2008'den bu yana yaşanan krizde tersanecilikte ayakta kalmanın zor olduğunu dile getiren Torlak, Türkiye'nin bu zorlu sınavı verdiğini, bunun sebebinin ise bir aile gibi, bir bütün gibi düşünebilmemiz olduğunu belirtti.

Ödülü teslim alan Tersan Tersanesi Genel Müdürü Engin Oktay, bu anlamlı ödülü yaklaşık bin 500 kişilik Tersan ailesi adına aldığını ve zor zamanlar geçiren sektöre bir umut ışığı niteliği taşıdığını ifade etti.

2.20111113184648.20111113223224.jpg

Haber: Mithat ÇATAN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim