• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

'Ticari araç kullanma belgesi, E-Devlet üzerinden alınabilecek'

'Ticari araç kullanma belgesi, E-Devlet üzerinden alınabilecek'
Ehliyeti olanların, ticari araç kullanabilmesine izin veren SRC belgesi, artık e-devlet üzerinden alınacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın açıkladığı değişikliğe göre, belge, artık 5 dakikada alınabilecek, üstelik ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüld

Ehliyeti olanların, ticari araç kullanabilmesine izin veren SRC belgesi, artık e-devlet üzerinden alınacak. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın açıkladığı değişikliğe göre, belge, artık 5 dakikada alınabilecek, üstelik ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü. Söz konusu uygulama ile yaklaşık 4 milyon liralık tasarruf edilmesi öngörülüyor.

Ehliyeti olanların, ticari araç kullanabilmesi için alması gereken SRC belgesini edinmek artık daha kolay ve ucuz. Açıklama, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi.

Bakanlık ile Gazi Üniversitesi arasında 23 Temmuz 2010'da yapılan protokolün, karşılıklı uzlaşma ile iptal edildiğini açıklayan Arslan, ticari araç sürücülerinin kimi zaman 45 güne kadar uzayan SRC belgesi alma işleminin, artık e-Devlet üzerinden 5 dakikada gerçekleştirildiğini bildirdi.

Değişikliğin, 8 Ocak'tan itibaren geçerli olduğunu aktaran Bakan Arslan, SRC belgesi alma ücretinin de 40 liradan 20 liraya düşürüldüğünü belirtti.

Buna göre; ücretini yatıranlar, sistem tarafından hazırlanan belgelerin çıktısını alarak SRC belgesini kullanmaya başlayabilecek.

Ahmet Arslan'ın açıklamasına göre, Gazi Üniversitesine başvurup da SRC kartını alamayanlar da e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

Bu değişiklikle birlikte, yıllık 3 milyon liralık posta, 1 milyon liralık da kart basım maliyetinden tasarruf edilmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim