• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

TIRSAN ile intermodal taşımalara fark geliyor

TIRSAN ile intermodal taşımalara fark geliyor
Ülkemizin intermodal taşımacılığına verimlilik ve farklılık getirmek için özel olarak kurulmuş öncü firmalardan SARP İntermodal, filosuna 10 adet T.SHG.L TIRSAN Konteyner Şasi kattı.

Türkiye’de ve Avrupa’da taşımacılık yapan firmalar, TIRSAN ürün ve hizmetleri ile büyümelerini sürdürüyorlar. Türkiye’de intermodal taşımacılık hizmeti vermek için kurulmuş olan şirketlerden, Sarp Intermodal, Türkiye’nin lider Treyler üreticisi TIRSAN'ın konteyner taşımacılığına özel geliştirdiği, hafif, güçlü ve üstün sürüş özellikleri sunan Tırsan Konteyner Şasi’yi tercih etti. Firmanın aldığı 10 adet araç için TIRSAN Adapazarı Fabrikasında yapılan teslimat töreninde, araçlar TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından, Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Şenol Taş’a teslim edildi.

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, teslimat töreninde yaptığı konuşmada, yıllardır ihraç taşımalarının tenteli TIR’larla yapıldığını ancak son yıllarda intermodal taşımacılığın büyük bir gelişim içinde olduğunu söyledi. Ağırlıklı olarak ithal taşımalarda kullanılan konteynerlerin bugün ihraç taşımalarında da kullanılmaya başlandığına işaret eden Nuhoğlu, “Konteynerler Türkiye’nin ihracatında etkin bir şekilde kullanılıyor. Ulaştırma koridorları gelişiyor. Yeni ulaştırma koridorlarında; denizyolu ve ona entegre edilmiş tren yolu taşımalarının ağırlığı var. Bu modlar diğer dağıtım kanallarıyla da destekleniyor” diye konuştu

AVRUPALI TIRSAN İSTİYOR

40 yıldır en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını aktaran Nuhoğlu, “Geçtiğimiz yıl Avrupa ülkelerine 5 bin ürün ihraç ettik ve Türkiye’nin en büyük 111. ihracatçısı olduk. Türkiye’den Avrupa’ya satılan her 4 treylerden 3’ünü biz sattık. 2019’da 10 bin treyler ihraç edeceğiz. Bu ürünleri birinin adına üretmiyoruz, kimsenin taşeronu değiliz. Türkiye’de üretiyoruz ve Avrupa’nın tümüne satıyoruz. Bunu da kendi kanallarımızla kendi bayi organizasyonumuzla gerçekleştiriyoruz” diye belirtti. 

TIRSAN İLE MÜŞTERİLERİMİZE AVANTAJ SUNUYORUZ

Şenol Taş da yaptığı konuşmada 2014 yılında Batu Intermodal adıyla intermodal taşımacılık hizmeti vermek amacıyla kurulduklarını ve 1 Haziran 2017’de isim değişikliğine giderek yollarına Sarp Intermodal olarak devam ettiklerini söyledi. Türkiye’de intermodal hizmet vermek için kurulmuş ilk şirket olduklarını söyleyen Taş, “Avrupa’da yaklaşık 16 farklı ülkede servis hizmeti veriyoruz. Türkiye’deki limanlardan Ro-Ro ile İtalya Trieste’ye gidiyoruz. Oradan da destinasyona göre karayolu veya demiryolu ile kapıdan kapıya teslimat yapıyoruz. Avusturya’nın en öncü şirketlerinden Gartner KG ile yaklaşık 3 yıldır partnerlik içerisindeyiz. Türkiye-Avrupa arasında sunduğumuz intermodal hizmetlerin yanında hedefimiz, 3. ülke taşımalarında da gücümüzü artırmak. Şu anda Avrupa’dan; İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan’a taşımalar yapıyoruz” dedi. 

Neden TIRSAN'ı tercih ettiklerini de aktaran Şenol Taş, “TIRSAN kalitesini anlatmamıza gerek yok. Çünkü TIRSAN kalitesini bilmeyen yok. Bunun dışında bizim TIRSAN'ı treylerleri tercih etmemizin ilk nedeni hafif olması. En son aldığımız araçlar 3.860 kg ağırlığında. Bu daha fazla yükleme yapabilmemize olanak sağlıyor. Müşterilerimize de bu sayede büyük avantaj sunuyoruz. Bugüne kadar bir sorun yaşamadık ama eğer bir sorun ortaya çıkarsa TIRSAN'dan anında destek alacağımızdan kuşkumuz yok. Bu da bir diğer önemli tercih sebebimiz” diye konuştu.  

tirsan_.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim