• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Titanic batığına dalacak şanslı Türk kim?

Titanic batığına dalacak şanslı Türk kim?
Dünyanın en ünlü batığı olan Titanic’e Türkiye’den de bir kişi özel bir denizaltı ile inecek.

Dünyanın en ünlü batığı olan Titanic’e Türkiye’den de bir kişi özel bir denizaltı ile inecek. İnternetten başvuran binlerce kişi arasından seçilen şanslı maceracı Atlas Okyanusu’nun 3 bin 800 metre derinliğindeki Titanic’i görecek. 1912’te İngiltere’nin Southampton Limanı’ndan ABD’nin Newyork limanına 2 bin 224 kişiyle giderken bir buz dağına çarparak batan Titanic, 100.yılında çeşitli etkinliklerle hatırlanıyor. Sadece 710 kişinin kurtulduğu tarihin en ünlü geminin Atlas Okyanusu’ndaki enkazına kısa süre önce turistik dalışlar başladı.

Çekilişle belli olacak

Özel denizaltılarla National Geographic Vakfı tarafından gerçekleştirilen dalışlar bir insanın karşılaşabileceği en farklı maceralardan biri olarak gösteriliyor. Türk firması E.C.A’da 13 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden başvuranlar arasından bir kişiyi Titanic’in enkazına götürüyor. Binlerce kişi arasından seçilecek şanslı kişi Milli Piyango İdaresi’nin çekilişi sonucu belli olacak.

Titanic maceracısı önce İngiltere’nin St. Johns limanına götürülerek özel bir gemiye bindirilecek. Gemide faciada ölenler için yapılacak törenin ardından batığın bulunduğu yere yolculuk başlayacak. Uzmanlar denizaltıya binecek şanslı kişilere yol boyunca eğitimler verecek. Çeşitli ülkelerden gelen katılımcılara denizaltında nasıl davranılacağı, kapalı alan korkusunun yenilmesi, karanlığa uyum ve karşılaşılabilecek çeşitli sorunların çözümü üzerine bilgiler anlatılacak. 11-12 saat sürmesi planlanan dalışın ardından maceracılar  yüzeye dönerek tekrar araştırma gemisine binecekler. Bu maceranın yaklaşık 15 gün sürmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim