• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Toplu taşıt sürücülerine toplu eğitim

Toplu taşıt sürücülerine toplu eğitim
Toplu taşıma araçlarının sürücülerine eğitim verilmeye başlandı.

Toplu taşıma araçlarının sürücülerine eğitim verilmeye başlandı.

Afyonkarahisar'da şehiriçi taşımacılıkta çalışan minibüs ve otobüs sürücülerine 'Kentiçi Minibüs Şoförleri ve Servis Araç Şoförlerinin Bilgi ve Becerilerini Geliştirilmesi' konusunda eğitim verilmeye başladı.

Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen eğitimde, yolcularla olan ilişkiler, sürüş tekniklerini ve trafik konusunda bilgiler verileceği belirtildi. Afyonkarahisar Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde verilecek olan eğitimlerin ilk gününde bir açılış programı düzenlendi. Okulun konferans salonunda başlayan eğitimde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplu taşıma araçlarında sürücülük yapmanın ayrı bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti. Minibüs ve servis araçları sürücülerinin halkla iyi diyalog kurması gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Halkımızın, müşteri ilişkisinden öte onların canını sizlere emanet ettiğini yabana atmayınız. Sürücülerimizin kimi eğitimli, kültürlü ve güleryüzlü. Kimi ise asabi. Madem biz bunu iş olarak benimsedik, işimizi iyi yapmak zorundayız" dedi.

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker ise, seminerde halkla ilişkiler, nezaket kuralları, kişisel bakım, sürüş güvenliği, risk faktörleri gibi konularda 25 kişilik gruplar halinde 6 ayrı istasyonda, 12 saatlik eğitim verileceğini bildirdi. Eğitim sonunda 450 kişinin sertifika alacağını belirten Ülker, bu eğitimlerin sonunda Afyonkarahisar halkına yakışır, daha kaliteli ulaşım hizmeti verileceği inancında olduğunu kaydetti.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiği eğitimin açılışına, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Ülker, Emniyet Müdür Yardımcısı Abdürrezzak Avcı, durak başkanları, minibüsçüler ve servis şoförleri katıldı.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim