• BIST 9933.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TPAO 3 boyutlu sismik arama gemisi alıyor

TPAO 3 boyutlu sismik arama gemisi alıyor
Türkiye, Akdeniz’de petrol ve gaz aramak için üç boyutlu sismik arama gemisi alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, petrol ve gaz aramalarına ilişkin ruhsat anlaşmasını imzalamak için bugün KKTC’ye gidiyor. Yıldız, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile birlikte imzalayacakları anlaşmayla, TPAO’nun sadece denizde değil, karada da petrol ve gaz arayacağını söyledi. Yıldız’ın dün Meclis kulisinde bir grup gazeteciye verdiği bilgiye göre, KKTC’nin tahsis ettiği ruhsatlara ilişkin bu anlaşmanın imzalanmasıyla, TPAO çok daha aktif biçimde sismik arama faaliyetlerine girişecek ve denizdeki birçok alanın yanı sıra, KKTC topraklarında belirlenecek bir noktada da petrol ve gaz arayacak.

Kiralamak yerine alıyoruz

Üç boyutlu sismik arama gemisinin alınmasıyla TPAO, bugüne kadar yabancı şirketlerden kiralama yöntemiyle sürdürdüğü petrol ve gaz arama çalışmalarını artık kendi gemisiyle yapacak. Bakan Yıldız, partisinin dünkü Meclis grubunun basına kapalı bölümünde de, “TPAO, bugün derin denizde arama yapma kabiliyetine sahip onbirinci şirket oldu. Üç boyutlu yeni sismik arama gemisini geçen hafta Akdeniz’e yolladık. Dünyada çok az ülkede bulunan petrol arama gemisine yakında biz de sahip olacağız” dedi.

Kayıp kaçakta yüzde 10 hedefi

Bakan Yıldız, elektrik kayıp kaçağı konusunda da 2015 hedefini yüzde 10 olarak belirlediklerini açıkladı. Yıldız şöyle konuştu: “Belirlenen orana ulaşılamaması halinde ortaya çıkacak zarar dağıtım şirketince karşılanacak, tüketicilere yansıtılmayacak. Yaptığımız arz planlamalarında da 2023’e kadar yerli kömür ve taşkömürü potansiyelimizin tamamının ortaya çıkarılmasını hedefledik. Maden Kanunu’nda yaptığımız değişikliklerle, gerçek yatırımcının önünü açtık, çantacılığı ortadan kaldırdık.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim