• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Trafikte İBB Navi uygulaması başlıyor

Trafikte İBB Navi uygulaması başlıyor
İBB Ulaşım Daire Başkanlığı kent trafiğini etkin yönetmek amacıyla geliştirdiği uygulama ile Marmara Bölgesi'nde, anlık trafik yoğunluk bilgileriyle vatandaşları en kısa sürede hedefe ulaştıracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı kent trafiğini etkin yönetmek amacıyla geliştirdiği uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

"İBB Navi" navigasyon uygulaması, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde, anlık trafik yoğunluk bilgileriyle vatandaşları en kısa sürede hedefe ulaştıracak. Uygulama, cep telefonlarına Android işletim sistemi için Google Play’den, iOS işletim sistemi için App Store'dan uygulama indirebiliyor.

Yoldaki yeni akıllı rehber

"İBB Navi" vatandaşları hedefine en kısa sürede ulaştırmak amacıyla alternatif rotaları, mesafe ve tahmini varış süreleri ile hizmet edecek. Sistem hem görsel hem de sesli olarak varış noktasına kadar yönlendiriyor. Uygulama, rotanızdan çıktığınızda veya belirlediğiniz rota üzerinde trafik kazası ya da trafik akışını etkileyen herhangi bir olumsuzluk olduğunda otomatik olarak yeni rota oluşturup, sizi en kısa sürede hedefe ulaştırıyor. "İBB Navi"nin en önemli özelliklerinden biri de internet bağlantınız olmadığı durumda alternatif rotalar belirliyor.

"İBB Navi" İstanbul'daki tüm toplu taşıma araçlarıyla entegre olup, hedefe ulaşma için çevreci, sürdürülebilir ulaşım seçenekleri sunuyor. Rota üzerindeki İBB trafik kamera görüntülerini canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca uygulama, İstanbul'daki otoparkları anlık doluluk bilgileri ile görüntüleyebilir ve otoparklara rota oluşturabiliyor. "İBB Navi" en yakın nöbetçi eczaneye rota çizerek ulaşım sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim