• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tramvayda rehine kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı

Tramvayda rehine kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı
Samsun'da ağırlıklı olarak özel harekat polislerinin görev aldığı rehine kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı, senaryo gereği tramvayda rehin alınan 20 kişi, ekiplerin operasyonuyla kurtarıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü koordinesinde tramvayda rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

19 Mayıs Stadyumu tramvay durağında düzenlenen tatbikata Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerden 100'e yakın personel katıldı.

Senaryoya göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri durumlarından şüphelendikleri yabancı uyruklu 3 kişiyi Gar mevkisinde takibe başladı. Güvenlik güçlerini fark eden zanlılar, ekiplere ateş ederek duraktaki bir vatandaşı rehin aldı. Daha sonra rehineyle durakta bekleyen tramvaya binen zanlılar, vatmanı tehdit ederek aracı hareket ettirdi.

Tekkeköy istikametine giden tramvaydaki yolcuları da rehin alan zanlılar, polis ekiplerince takip edildi. 19 Mayıs Stadyumu önündeki son durakta önlem alan ekipler, çevre güvenliğini sağladı. Durak etrafına konuşlanan özel harekat timleri tramvayı kontrol altına alırken, kriz merkezindeki yetkililer ve müzakereci polis de zanlılarla irtibat kurdu. Tramvayın etrafına keskin nişancılar yerleştirildi.

Kaçmaları için durağa araç gelmesini ve polislerin çekilmesini isteyen zanlılar, aksi takdirde rehineleri öldüreceklerini söyledi. Müzakerelerin sürdüğü sırada rehinelerden birinin vurularak yaralanması üzerine operasyon başlatıldı. Operasyonda Özel Harekat timleri tramvaya yaklaşıp sis bombası atarak içeri girdi. Biri yaralı 20 rehine kurtarılarak güvenli bölgeye götürülürken etkisiz hale getirilen 3 zanlı gözaltına alındı.

Operasyonun ardından olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanları araştırma yaptı. Drone kullanılan tatbikatta tramvaydaki şüpheli çanta bomba uzmanlarınca dışarı çıkartılarak fünyeyle patlatıldı.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, şehir merkezi ve kırsalda olası olaylara karşı eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, "Bu kapsamda rutin eğitimlerin dışında bu tip nokta operasyonlara yönelik eğitimleri de aralıksız sürdürmekteyiz. Raylı sistemde olası bir rehine alma krizi karşısında hareket kabiliyetini geliştirmek adına böyle bir operasyonel çalışma icra edildi. Tüm birimlerimiz ile 7-24 göreve hazırız. Özellikle Özel Harekat Şubemiz ilimizin her alanında görev yapabilecek kapasiteye sahip. Ben arkadaşlarımı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

tatbikat1-001.jpgtatbikat2-001.jpgtatbikat3-001.jpgtatbikat4.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim