• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

TSK'da kamuflajlara yeni tasarım

TSK'da kamuflajlara yeni tasarım
Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, yeni tasarım üniformayı ilk olarak kendi kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, emri doğrultusunda başlatılan çalışma sonucu üretilen yeni tasarım üniformayı ilk olarak kendi kullandı.

Orgeneral Akar'ın önce Kilis'teki birliklerde ardından Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığındaki denetlemeleri sırasında giydiği üniforma dikkati çekti.

Edinilen bilgiye göre, farklı tasarımdaki kamuflaj, TSK'da yürütülen yeni bir projenin ürünü olarak ortaya çıktı. Bir süre önce Orgeneral Akar tarafından verilen emir gereğince TSK'da kullanılmak üzere yeni kamuflaj üniformanın tasarlanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Devam eden çalışma kapsamında ilk olarak bir ekip oluşturuldu. Ekip uzun bir süre diğer orduların kamuflaj üniformalarını inceledi, bunların kullanımına ilişkin çeşitli araştırmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda tasarlanan yeni üniformanın pilot uygulaması ilk olarak Orgeneral Akar tarafından hayata geçirildi.

Ay yıldızlı peç

Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Boyutunun ise diğerine oranla daha küçük olduğu görüldü. Hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer aldı. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu.

Yeni tasarlanan üniformadaki diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu. Ay yıldızlı peç, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda yer aldı. Kamuflaj üniformadaki bir değişiklik de palaska kullanımında yaşandı. Mevcut uygulamanın aksine yeni tasarlanan üniformada üst kısım, pantolonun dışında bırakılarak kullanıldı.

Yeni tasarlanan üniformaya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni tasarlanan kamuflaj üniformalar TSK'da kullanılmaya başlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim