• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

TT, alarm sistemiyle yakalayacak

TT, alarm sistemiyle yakalayacak
Türk Telekom, ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için ülke çapındaki önemli noktalarda alarm sistemi kurdu.

Türk Telekom Türkiye genelinde bir çok merkezi alarm sistemiyle koruyor.Sistem, hatlara yapılan müdahaleleri, Ağ Yönetim Sistemi merkezleri aracılığıyla anında güvenlik güçlerine iletiyor.

Telefon iletişimini sağlayan bakır kablolar, "bakır" oluşları nedeniyle satılabilir bir mal durumunda. Bu nedenle hırsızlar özellikle tenha yerlerden geçen kabloları keserek, satıyor ve paraya çeviriyorlar. Bu ise ilgili bölgede telefon iletişiminde soruna neden olduğu gibi, Türk Telekom hanesine de zarar olarak yazılıyor.

Türk Telekom’un Türkiye’nin her noktasına uzanan altyapısında belirlenen 3 bin 500 noktaya kurulan özel alarm sistemi, hırsızların kablo hatlarına müdahalesini anında tespit ediyor. Sistem, kablo hattına yapılan müdahaleyi hemen ilgili Türk Telekom İl Müdürlüğü’ne bildiriyor. 7 gün 24 saat takip yapılan ve İl Müdürlükleri tarafından yönetilen Ağ Yönetimi Sistemi merkezleri, alarmın devreye girmesiyle durumu güvenlik güçlerine bildiriyor. Böylece çok kısa sürede hırsızlık girişiminin yapıldığı noktaya ulaşan güvenlik güçleri, hırsızlık olaylarına daha etkin şekilde müdahale edilebiliyor.

Sadece büyük şehirlerde değil, yurt genelinde yaşanan kablo hırsızlığı olayları bireylerin ve kurumların iletişim özgürlüğünü kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülke ekonomisine milyonlarca liralık zarar veriyor. Türk Telekom, ülke çapında kurduğu alarm sistemiyle kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçerek, müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim